Pirjo Leino täyttää 70 vuotta ja jää eläkkeelle

0
Pirjo Leino aikoo eläköidyttyään muun muassa nauttia luonnosta. Kotipihan omenasato oli tänä vuonna erinomainen. (Kuva: Asko Virtanen)

KOSKI. Koskelainen isännöitsijä Pirjo Leino täyttää 70 vuotta ja jää eläkkeelle 6.10. Tuplajuhlan kunniaksi Leino lupaa tarjota torilla kahvit. Hätiköinnistä ei Leinoa voi syyttää, sillä harva jää eläkkeelle vasta 70 täytettyään.

–Olen kokenut, että minulla on vielä annettavaa ja olen ollut sekä henkisesti että fyysisesti hyvässä kunnossa. Nyt ovat polvet alkaneet vaivata, mutta toivottavasti kunto säilyy sellaisena, että pystyn nauttimaan eläkkeellä olosta ja luonnossa liikkumisesta, Leino miettii.

Hänellä on hoidossaan valtaosa koskelaisista asunto-osakeyhtiöistä.

–Koskella on kaikkiaan noin 30 taloyhtiötä, joista noin 20 on ollut minun hoidossani. Paikallistuntemus on isännöitsijän työssä ehdoton etu. Matkojen vuoksia olen jo aikaisemmin luopunut kauempana sijainneista kohteista, Leino kertoo ja sanoo toivovansa, että hänen hoitamiinsa taloyhtiöihin löytyy paikkakuntaa tunteva jatkaja.

Taloyhtiöiden kokoukset ovat iltaisin, joten Leino on jakanut työpäivänsä kahteen osaan.

–Olen sanonut asiakkaille, että parhaiten minut tavoittaa aamupäivisin, iltaisin on sitten kokouksia, Leino kertoo.

Epäsäännölliset työajat eivät ole Leinoa haitanneet.

–Olen ollut isännöitsijänä ja yrittäjänä 23 vuotta. Sitä ennen olin töissä pankissa ja verottajana. Yrittäjän elämä on ollut epäsäännöllisempää, mutta myös mielenkiintoisempaa, Leino kertoo.

Hyvät henkilösuhteet ovat ammatissa monella tapaa tärkeitä. Isännöitsijä hoitaa taloyhtiön asioita yhdessä taloyhtiön hallituksen kanssa.

–Pankkiasioiden hoitaminen on keskeisin tehtävä, koska isännöitsijä hoitaa toisten rahoja. Jos tulee remontteja, se työllistää isännöitsijää paljon. Pitää pyytää tarjoukset ja katsoa, että kaikki onnistuu. Esimerkiksi väärin tehdystä ilmastointiremontista voi tulla kosolti ongelmia, Leino kertoo.

Korona sekoitti myös Leinon suunnitelmia.

–Suunnittelin eläkkeelle jäämistä jo vuonna 2019, mutta sitten tuli korona, mikä teki lopettamisesta vaikeampaa, kun henkilökohtaisia tapaamisia ei voinut järjestää.

Pirjo Leinon eläkkeellejäämiskahvit Kosken torilla 6.10. klo 10-13