Pääkirjoitus: Puusta on hyvä rakentaa

0

Yläneen uusi hirsipäiväkoti alkaa olla valmis. On erinomainen asia, että uusi päiväkoti tehtiin nimenomaan puusta. Mikäpä materiaali sopisikaan paremmin luontoarvoiltaan erinomaisen Yläneen päiväkodin materiaaliksi kuin puu.

Kun sosiaali- ja terveyspuolen palvelut siirtyvät hyvinvointialueiden hoidettaviksi, kouluista ja päiväkodeista tulee kuntien tärkeimpiä palveluita, mutta myös kilpailuvaltteja.

Kun Pöytyä tulevaisuudessa markkinoin tonttejaan, Ylänettä on helppo mainostaa paikkana, missä luonto on lähellä. Luontoa arvostavat vanhemmat arvostavat varmasti myös sitä, että lapsensa saa nykyaikaiseen, terveelliseen, puusta valmistettuun päiväkotiin.

On tärkeää, että Pöytyä näyttäytyy houkuttelevana asuinpaikkana nimenomaan lapsiperheiden näkökulmasta. Vaikka kyläkoulujen lakkauttaminen aiheutti paljon kritiikkiä, on muistettava, että modernit, nykyaikaiset tilat kouluille ja varhaiskasvatukselle ovat nekin kilpailuvaltti.

Pöytyä on viime vuosina investoinut voimakkaasti niin kouluihin kuin varhaiskasvatukseenkin. Investoinnit ovat kalliita ja se näkyy myös kunnan taloudessa, mutta investoinnit maksavat itsensä varmasti takaisin tulevina vuosina.