Pyöräkunto muuttaa ja laajentaa – Avajaiset pidetään lauantaina

0
Yrittäjät Kalle Sukari ja Jarno Kuronen näyttävät, että pyöräily on hauskaa hommaa - monien mielestä varsinkin silloin, kun lajissa on mukana vähän sähköä. (Kuva: Asko Virtanen).

AURA. Auralainen pyörä- ja huoltoliike Pyöräkunto muutti jo elokuun alussa Huuskantielle, mutta virallisia avajaisia vietetään vasta huomenna lauantaina. Tarkoitus on, että uusien tilojen myötä huollon lisäksi liikevaihtoa kertyy entistä enemmän myös pyörien ja pyörätarvikkeiden myynnistä.

–Se, mitä ei ole hyllyssä, tilataan, yrittäjä Jarno Kuronen kertoo ja näyttää hyllyssä olevia valoja. Uuden lain mukaan pyörässä on oltava myös takavalo, pelkkä heijastin ei riitä.

Sähkö on suosittua

–Perustin toiminimen marraskuussa 2017. Pyöräkunnon perustaminen sai kimmokkeen omasta triathlon-harrastuksestani, Kuronen kertoo. Kurosella on edelleen myös oma päivätyönsä, mutta yhtiökumppani Kalle Sukari on päätoiminen eli hänet löytää Pyöräkunnosta päivittäin kello 9-16.

Valikoimassa on muun muassa Giantin, Orbean, Helkaman ja KTM:n pyöriä peruspyöristä maastopyörien kautta sähköavusteisiin pyöriin saakka.

–Sähköavusteinen maastopyörä on nyt se, mitä eniten kysytään, Kalle Sukari kertoo.

Pyörien kysyntä on kasvanut, mutta alaa vaivaa komponenttipula, jonka ennustetaan loppuvan vasta parin vuoden päästä.

–Kohtuullisesti olemme kuitenkin onnistuneet hankkimaan niin pyöriä kuin huollossa tarvittavia osiakin, vaikka välillä ostamiseen kuluukin runsaasti aikaa, Kuronen kertoo.

Pyörääkin pitää huoltaa

Vuodenaika pyöräliikkeen avaamiselle ei ole paras mahdollinen, sillä vaikka talvipyöräily on lisääntynyt, kyse on edelleen sesonkiluonteisesta alasta.

–Pyrimme tasaamaan kausiluonteisuutta muun muassa sillä, että kannustamme ihmisiä huollattamaan pyöriään talvikaudella eikä kevään pahimmassa sesongissa. Kuljetuspalvelu auttaa tässä, Kuronen kertoo.

Alan ammattilainen vinkkaa, että pyörän säännöllinen huollattaminen on turvallisempi ja pitkän päälle edullisempi vaihtoehto kuin huollon laiminlyöminen.

–Valitettavan moni ei vielä ole sisäistänyt sitä, että pyörääkin pitää huoltaa säännöllisesti jo turvallisuudenkin vuoksi, Kalle Sukari muistuttaa.

Ainakin ketjujen puhtaudesta ja öljyämisestä kannattaisi pitää huolta, samoin jarruista ja riittävistä rengaspaineista.

–Aikuisia kannustaisin tarkastamaan perheen lasten pyörät säännöllisesti ja katsomaan onko huollon tarvetta. Jos esimerkiksi jarrua ei saa tarvittaessa lukkoon, kannattaa se turvallisuuden vuoksi huollattaa kuntoon, Sukari muistuttaa.

Pyöräkunnon avajaiset lauantaina 9.10. kello 9–15 osoitteessa Huuskantie 10.