Yhteinen Aura siistimmäksi – Timo-Pekka Johansson palkittiin vapaaehtoistyöstään

0
Kehittämisjohtaja Anna-Mari Alkio ojensi Timo-Pekka Johanssonille tunnustuspalkinnon yhteisen ympäristön eteen tehdystä vapaaehtoistyöstä. (Kuva: Asko Virtanen)

AURA .Aurassa on jojonkinaikaaherättänyt ihastusta nuori mies, joka siivoaa Auran katuja ja pientareita roskista pitkillä kävelylenkeillään.

Kyseessä on Timo-Pekka Johansson, joka lähtee kodistaan Uunilinnusta jopa 2–3 kertaa päivässä lenkeille mukanaan roskapihdit ja muovipusseja. Tavallisella lenkillä roskia kertyy useita muovipussillisia. Yleensä lenkki kestää parisen tuntia.

–Mitään tiettyä reittiä minulla ei ole. Pyrin kulkemaan siellä, missä roskia on. Kauppojen läheisyydessä ja koulun lähellä on yleensä eniten, Johansson kertoo.

Johanssonia motivoi paitsi halu tehdä Aurasta siistimpi kaikille, myös työstä tuleva palaute.

–Tuleehan siitä kiva olo, kun pystyy vaikuttamaan siihen, miltä ympäristö Aurassa näyttää. Siksi minä sitä teen, vaikka en palkkaa saakaan. Ohikulkijoilta tulee myös paljon kannustusta. Tekeehän se päivästä paremman, kun joku kehuu, Johansson kertoo.

Johansson kertoo lähtevänsä lenkeille säässä kuin säässä. Sade ei haittaa, kun pukeutuu sään mukaisesti.

–Jos lunta tulee paljon, se estää roskien keräämisen. Sitten pitää vain lenkkeillä muuten, kertoo mielellään liikkuva Johansson.

Kiitosta kunnalta

Johansson saivapaaehtoistyöstään tunnustusta keskiviikkona, kun Auran kehittämisjohtaja Anna-Mari Alkio käviojentamassa Johanssonille tunnustuspalkinnon.

–Toimintasi on herättänyt Aurassa paljon keskustelua siitä, miten hienoa on, että joku pitää huolta yhteisestä ympäristöstä, Alkio sanoi ja ojensi Johanssonille kunnan tunnustuspalkinnon.

Johansson kertoi, että kunnan tapa huomioida vapaaehtoistyöntekijää lämmittää mieltä.

–Onhan se mukavaa, kun näin huomioidaan, Johansson totesi, laittoi huomioliivin päälleen, otti pihdit käteensä ja lähti kohti keskustaa pitämään huolta siitä, että Aura olisi kaikille mukavampi ja siistimpi paikka.