Auran yhtenäiskoulussa ryhdytään selvittämään syitä ilmapiiriongelmiin

0

AURA. Aurassa ryhdytään selvittämään yhtenäiskoululla ilmenneitä ilmapiiriongelmia. Ongelmien selvittämiseksi perustetaan yhteistyöryhmä, johon osallistuu työnantajan nimeämiä henkilöitä sekä 3–4 rehtorin nimeämää henkilöä koulun henkilökunnasta. Koulun henkilöstö osallistuu työryhmän toimintaan kiertävästi.

Työterveyshuolto on keskustellut koulun ilmapiiriongelmista rehtorin, työsuojelun, pääluottamusmiehen ja sivistysjohtajan kanssa ja sopinut toimenpiteistä, joilla ongelmia yritetään ratkaista. Seurantapalaveri pidetään joulukuun alussa.

Marraskuun aikana opettajille pidetään koulutusta. Vt. rehtorin Anu Pudaksen kanssa on myös sovittu kerran viikossa pidettävistä opettajakokouksista ja johtotiimin työskentelyn tiivistämisestä.

Rehtoriksi keväällä valittu Sanni Rantalainen irtisanoutui tehtävästään koeajalla. Rehtorin virka on julistettu avoimeen hakuun, joka päättyy 22. marraskuuta.

Sivistysjohtaja Tuija Pellosmaan mukaan vaikuttaa siltä, että yhtenäiskoulussa on pitempiaikaisia ongelmia, joiden ratkaisemiseksi hän ei usko löytyvän hokkuspokkustemppua.

–En osaa oikein sanoa, kuinka pitkäaikaisista ongelmista on kyse, koska en tiedä, mikä ongelma tarkalleen on, yhtenäiskoulun perustamisesta alkaen Aurassa työskennellyt Pudas toteaa.

Hän itse kertoo viihtyneensä hyvin Auran yhtenäiskoulussa.

–Minulla on vuosien varrella ollut ihania oppilaita ja työtäni tukevia työkavereita, joten olen viihtynyt täällä hyvin.

Pudas arvelee ongelmien olevan pikemmin erilaisten ihmisten keskinäisiä kuin koko kouluyhteisön.

–Meillä on noin 55 aikuista täällä töissä ja varmasti näkemyseroja näin monella ihmisellä on asiaan kuin asiaan. Mutta alamme selvittää tilannetta ja varmasti löydämme sopivat keinot parantaa tilannetta, hän uskoo.