Auranmaalta koossa jo 24 aluevaaliehdokasta

0

AURANMAA. Auranmaan alueelta on saatu haalittua jo 24 ehdokasta tammikuun aluevaaleihin. Viimeisimpänä ehdokkaistaan tiedotti lauantaina piirikokouksen pitänyt Varsinais-Suomen Keskusta.

Keskusta nimesi Auranmaan alueelta yhteensä 10 kandidaattia. He ovat Minna Hallanheimo Tarvasjoelta, maanviljelijä Rauno Kajander Pöytyältä, fysioterapeutti, pääluottamusmies Marja Lampainen Koskelta, maatalousyrittäjä Juha Lehtinen Pöytyältä, tradenomi, IT-asiantuntija Marika Loponen Pöytyältä, projekti-insinööri, sähkötöiden johtaja Valtteri Peltola Aurasta, kansanedustaja, Keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko Oripäästä, toimintaterapeutti, yrittäjä Ann-Mari Tammenlaakso Pöytyältä, kokki, eläkeläinen Arto Tikka Tarvasjoelta sekä Eläkeliiton Varsinais-Suomen piirin puheenjohtaja, Marttilan entinen kunnanjohtaja Juhani Tynjälä Marttilasta.

Eniten ehdokkaita löytyy Auranmaan alueelta Pöytyältä: heitä oli maanantaiaamuun mennessä koossa kymmenen. Keskustan Kajanderin, Lehtisen, Loposen ja Tammenlaakson lisäksi Pöytyältä ovat ehdolla kokoomuksen Ulla-Riitta Arvola ja Sanna Pitkänen, perussuomalaisten Pasi Kahari, Katri Keloniemi ja Tommi Lehtonen sekä SDP:n Marjatta Rannikko.

Marttilasta on tähän mennessä nimetty ehdokkaaksi keskustan Tynjälän lisäksi kokoomuksen Pasi Björk, SDP:n Matti Leskinen ja perussuomalaisten Lauri Heikkilä.

Aurasta ehdolla ovat keskustan Valtteri Peltola, SDP:n Jukka Leino ja kokoomuksen Sannamari Laine.

Koskelta ehdokkaiksi on nimetty tähän mennessä keskustan Marja Lampainen, SDP:n Leena Puumalainen ja vihreiden Ragni Reichardt.

Oripäästä ehdolla on Annika Saarikon lisäksi SDP:n Maarit Salama.

Vasemmistoliiton Varsinais-Suomen piiri ei vielä ole tiedottanut ehdokkaistaan.

Kaikki puolueet tulevat vielä täydentämään ehdokaslistojaan. Aluevaalien ehdokasasettelu päättyy 14. joulukuuta. Itse vaalit käydään tammikuussa. Varsinainen vaalipäivä on 23. tammikuuta. Aluevaaleissa vaalipiirinä toimii koko Varsinais-Suomen hyvinvointialue.