Hannele ja Esa ovat Oripään Sora-Sanni ja Vesi-Vihtori

0
Vihtorin ja Sannin on helppo hymyillä. Siis Esa Lähteenmäen ja Hannele Rouhiaisen. (Kuva: Asko Virtanen)

ORIPÄÄ. Hannele Rouhiainen on uusi Sora-Sanni ja Esa Lähteenmäki uusi Vesi-Vihtori. Kunniakirjat jaettiin Oripään kirjastossa perjantaina, koska joulunavaus jouduttiin koronan vuoksi perumaan.

Kunniakuntalaiset Sora-Sanni ja Vesi-Vihtori on valittu Oripäässä vuodesta 2004 lähtien. Sivistyslautakunta tekee valinnan kuntalaisten tekemien ehdotusten pohjalta.

–Hannele Rouhiainen on kannustava, myönteinen ja moneen ehtivä. Hänen luovuutensa ja ahkeruutensa tulevat kaikkien hyväksi, kertoi kirjastonjohtaja Mari Kujanpää Sora-Sanniksi valinnan perusteluissa.

Esa Lähteenmäen kunniaksi puolestaan kerrottiin muun muassa työskentely harjureitin ja siten kaikkien oripääläisten hyväksi sekä ainutlaatuisen Toimintaloma-alueen luominen.

Tuore Sora-Sanni kertoi, että sekä kotiseututyöhön että politiikkaan vetää halu olla ihmisten kanssa ja saada asioit aikaan.

–Tunnustus tuntuu kivalta. On mukava, että huomioitiin myös vähän syrjäisemmän kylän toiminta. Harjureitin ja toimintaloman onnistumiseen vaikutti vahvasti se, että maalaiskylään saatiin kaavoitettua 30 kiinteistön tiivis kylä, Lähteenmäki muistutti.

Toimintaloman kiinteistöt ovat pääasiassa lomakäytössä, mutta alueella on myös vakituisia asukkaita. Vapaita tonttejakin löytyy edelleen.

–Harjureitistä iso kiitos kuuluu Seppo Allénille, joka silloisena kunnanjohtajana oli vahvasti vaikuttamassa reitin syntyy, Lähteenmäki kiitteli.