Kätevillä käsillä saa paljon aikaan – Riihikosken eskarissa perehdyttiin villasukan tarinaan

0
Heikki Uusitalo, Liisa Luoto, Sofia, Tuija Rantasalo, Laila Venäläinen, Jiri ja Ritva Takkinen perehtyivät sukan neulomisen taikoihin Riihikosken eskarissa. Jiri esitteli myös tekemäänsä sammakon kotia. (Kuva: Asko Virtanen)

PÖYTYÄ/Riihikoski. Riihikosken eskarissa perehdyttiin villasukan tarinaan langasta laivaksi. Kätevien käsien porukka oli tullut yhdessä Lions clubin edustajan Heikki Uusitalon kanssa päiväkotiin näyttämään, miten langasta voi tehdä kaikenlaista. Kätevien käsien käsissä siitä syntyy esimerkiksi tuhansia villasukkia, jotka myymällä hankittiin Riksapyörä ikäihmisten iloksi.

Sukka- ja muuta myyjäis- ja lahjoitustuottoa kertyi kuitenkin 1800 euroa enemmän kuin mitä pyörä maksoi ja niillä päätettiin hankkia eskarille tarvikkeita.

Rahoilla hankittiin muun muassa turvalaite keinun ympärille ja puisia moduleita, joista lapset voivat rakentaa erilaisia asioita oman luovuuden mukaan. Perjantaina moduleista tehtiin laiva, jolla Mikael ja Morris matkasivat Ahvenanmaalle.

–Kaikki alkoi siitä, kun Ritva soitti ja kysyi millaisia tarpeita meillä olisi, Tuija Rantasalo kertoi.

Samassa syntyi ajatus siitä, että lapsille olisi kiva näyttää, millaisia asioita tekemällä leikkitarvikkeet päästiin hankkimaan. Eli siis villasukkaa kutomalla.

–Myös käden taitojen opetteleminen on tässä yksi asia. Lapset virkkaavat ketjusilmukkaa ja tekevät sitten niistä myöhemmin mitä mieleen tulee, Rantasalo kertoi.

Jirillä oli silmukkaa jo melkoinen määrä valmiina. Homma ei kuulemma ollut vaikeaa, mutta kivaa se oli. Se on vielä mietinnässä, mitä ketjusilmukasta myöhemmin syntyy, mutta luovuudesta homma ei varmasti jää kiinni.

Jirin esittelemä sammakon koti kertoi siitä, että nuorella miehellä riittää ideoita.

Ideat eivät tunnu loppuvan myöskään Kätevien käsien puikonheiluttajilta, jotka järjestävät myyjäiset Riihikosken vanhalla vehnämyllyllä ensi lauantaina 13.11. kello 12–15.

–Kyseessä on puhtaasti hyväntekeväisyysmyyjäiset. Tuotto menee Pöytyän Kaiman juniorijalkapalloilijoille ja Pöytyän urheilijoiden Salibandyjoukkueelle, Ritva Takkinen kertoo.