Kauppojen Yönä shoppailtiin paikallisesti – Tapahtuma yllätti positiivisesti mukaan lähteneet auralaisyritykset

0
Auran Tassupuodin Merja Heiskanen pisti ilokseen merkille, että muutamia ensi kertaa ostoksille tulleitakin lukeutui Kauppojen Yön runsaaseen asiakasmäärään. Kuva: Katriina Reijonen

AURA. Auran pimenevässä perjantai-illassa liikkui huomattavan paljon autoja ja ihmisiä. Kuhinan aiheuttajaksi paljastui Kauppojen Yö, joka järjestettiin ensimmäistä kertaa halloween-viikonlopun kynnyksellä. Karmivan hyvät tarjoukset ja pelottavan koukuttava leimojen keräys näkyi kauppiaiden mukaan selvästi vilkkaammin käyvänä ulko-ovena ja kassan kilinänä. Mukavaksi ja rennoksi kuvaillusta tapahtumasta toivottiinkin uutta perinnettä.

Auran Vaihtokalusteessa oli pistäytynyt normaalia perjantaita enemmän ihmisiä jo ennen viittä, jolloin liike tavallisesti sulkee ovensa. Suuri osa kävijöistä haki leimaa passiin. Asiakkaat, jotka hölläsivät kukkaron nyörejään visiitillään, tuntuivat olevan kiinnostuneita etenkin sängyistä, petauspatjoista ja tarjoustuotteista.

Hallan pariskunta oli ehtinyt perjantaialkuiltaan mennessä kiertämään kolmessa kohteessa. Vaihtokalusteessa he ihastuivat alennuksessa olleeseen taljaan, ja tutkailivat innokkaasti muitakin myyntiartikkeleita. Hallat ovat asettuneet hiljattain Auraan. Taloremonttia tehdessään he ovat hyödyntäneet runsaasti paikallisia palveluja. Etenkin Boksishop sai pariskunnalta kiitosta.

Onko jotain, mitä Auraan kaivattaisiin olemassa olevien palvelujen rinnalle?

–Mitään sellaista palvelua ei heti tule mieleen, Terhi Halla vastaa hetken mietittyään.

Auran Vaihtokalusteesta aikoinaan ostetut huonekalut ovat kulkeneet Hallojen mukana paikkakunnalta toiselle. Viimeisimpänä huonekalut muutettiin Turusta takaisin hankintapitäjään.

Leimoja ja nannaa

Hiushuone Walo on auki sopimuksen mukaan iltaisin. Ilta-ajat miellyttävät aika isoakin asiakaskuntaa, Hiushuone Walon Iida Mattila pohtii.

–Joskus ilta-ajat menevät todella nopeasti, joskus kysyntää ei ole ihan niin paljoa. Mietimme Johannan kanssa, miten porukkaa mahtaa olla, mutta yllättävästi olemme saaneet liikkeeseen kävijöitä. Ovelta on tullut paljon asiakkaita puolen tunnin leikkuuseen.

Mattilan mukaan halloween näkyi illan kulkijoissa.

–Kaikki lapset ovat olleet pukeutuneet halloween-asuihin, se on ollut tosi kivaa!

Auralaiset Jaakko ja Antti Haapanen sekä Elias Puuska olivat käyneet jo yhdeksässä liikkeessä hakemassa leiman ja katsastamassa tarjoilut. Fillareilla liikkeellä olleet pojat tiesivät heti luetella, mistä paikoista ei saanut karkkia mukaan.

–Olisi ihan kiva, jos tämä järjestettäisiin uudelleen. Tämä on nuorille kivaa keräilyä, Jaakko Haapanen kuvaili.

Kolmikko oli kerännyt leimoja siinä uskossa, että joka paikassa täytyy käydä. Auran Tassupuodin yrittäjä Merja Heiskanen oikoi, että jo viiden leiman jälkeen voi hakea Auraamosta pienen yllätyksen. Haapaset ja Puuska linjasivat, että samalla linjalla jatketaan, millä on aloitettukin, ja polkaisivat pyörillään seuraavalle leimapisteelle.

Heiskanen kertoo, että kuusi päivää viikossa ja arkisin iltakuuteen asti palveleva liike on tuntunut aukioloaikojen puolesta palvelevan asiakkaita. Siinä mielessä pidennetyille aukioloajoille ei ole vaikuttanut olevan tarvetta, mutta teemapäivä oli Heiskasenkin mukaan kiva kokemus.

–Koko päivän on ollut ihan vilkasta ja varsinkin iltapäivästä alkoi vilkastua. Toivottavasti tästä tulee perinne, kerran tai kaksi vuodessa voisi olla sopivasti.
Katriina Reijonen