Marttila ja Oripää peruivat joulunavauksensa, mutta muualla tapahtuu

0
Osa viikonvaihteen joulunavauksista on peruttu, ja niissä joita ei ole peruttu, suositellaan pitämään turvaväliä ja käyttämään kasvomaskia. Kuva on Kosken joulukadun avajaisista vuodelta 2018. Kuva: AVL:n arkisto / Tuomas Honkasalo

AURANMAA. Marttila ja Oripää ovat peruneet perinteiset joulunavaustapahtumansa pahentuneen koronatilanteen vuoksi. Tapahtumat oli määrä järjestää tänä viikonloppuna.

Sen sijaan Auran ja Kosken joulunavaustapahtumat järjestetään tänään perjantaina.

Koskella vietetään joulukadun avajaisia perjantaina 26.11. kello 17.30 alkaen. Kosken Yrittäjien järjestämässä tapahtumassa on ohjelmassa on muun muassa joulupukin vierailu.

Auran joulunavauksen vetonaulana on tänään perjantaina kello 18.20 liikkeelle lähtevä ajoneuvojen jouluvalokulkue. Jouluinen tapahtuma pidetään pääosin Auraamon piha-alueella.

Kaulanperän koululla on perjantaina 26.11. kello 18 perinteinen kuusenvalojen sytytys. Tarjolla joulupuuroa, glögiä ja pipareita. Joulupukkikin piipahtaa vierailulla. Tapahtuman järjestävät Kumilan Kyläyhdistys ry ja Loukonkulman Martat ry.

Uudenkartanon perinteinen joulunavaus ja joulumyyjäiset järjestetään puolestaan Lystmettässä lauantaina 27.11. klo 13–15.30. Joulupukin on määrä ennättää sinnekin.

Varsinais-Suomen koronakoordinaatioryhmä on antanut laajan suosituksen suu- ja nenäsuojuksen käyttöön: kasvomaskia suositellaan nyt käytettäväksi kaikkialla niin sisä- kuin ulkotiloissa, joissa ihmiset ovat tekemisissä toistensa kanssa, kun riittävää etäisyyttä ei pystytä pitämään. Suositus koskee myös rokotettuja henkilöitä, sillä he voivat kantaa virusta, myös oireettomana.