Marttilan ja Kyrön lapsilla koronatartuntoja

0

MARTTILA, PÖYTYÄ/Kyrö. Marttilassa on todettu viime viikon aikana useita koronavirustapauksia. Koronavirusta on esiintynyt sekä varhaiskasvatuksessa että koulussa. Altistuneita on ollut paljon.

Marttilaan kunta suosittelee nyt kaikkien ylimääräisten kontaktien välttämistä, kasvomaskin käyttöä kodin ulkopuolella, hyvää käsihygieniaa ja kotiin jäämistä lievissäkin flunssanoireissa.

Tartuntatilanteesta johtuen Marttilan kunta on ryhtynyt järeisiin toimiin: Koulun kerhot pidetään tauolla vuoden loppuun saakka. Kunnan järjestämät lasten ja aikuisten harrasteryhmät on laitettu tauolle vuoden loppuun saakka. Kuntosalissa saa olla harjoittelijoita enintään kuusi kerrallaan. Palaisten saunan yleisövuorot ovat tauolla vuoden loppuun saakka. Nuokkari pidetään suljettuna 5.12. saakka. Myös yhdistysten ryhmäharrastustoiminta pyydetään laittamaan tauolle loppuvuodeksi.

Myös Kyrössä Elisenvaaran yhtenäiskoulun Elisenvaaran ja Kyrön yksiköissä on viime viikon lopulla todettu yksittäisiä koronavirustartuntoja. Varhaiskasvatusyksikön Pikku-Tassujen yksikössä on puolestaan perjantaina todettu yksi koronavirustartunta.

Sairastuneet ja altistuneet on asetettu karanteeniin. Koulun ja varhaiskasvatusyksikön toiminta jatkuu muilta osin annettuja ohjeita noudattaen.