Pöytyä maksaa hyvityksiä erityislapsille

0
Nykyään koulun pihaa ympäröi samantyyppinen aita kuin usein päiväkodeissa. (Kuva: Asko Virtanen)

PÖYTYÄ. Pöytyän kunta maksaa yhteensä 10 000 euroa hyvitystä Kyrön koulun erityislapsille yhdenvertaisuuslain vastaisesta toiminnasta.

Pöytyä sai Lounais-Suomen aluehallintovirastolta helmikuussa kaksi huomautusta Kyrön koululla käytössä olleesta väliaikaisesta aidasta. Huomautus koski sitä, että erityislapset joutuivat ulkoilemaan rakennustyömaa-aidoista rakennetussa häkkimäisessä rakennelmassa.

Huomautuksen saatuaan kunta rakensi koko piha-alueelle päiväkotityyppisen 120 senttiä korkean pinna-aidan.

Eräs Elisenvaaran yhtenäiskoulun oppilaan vanhemmista valitti aidasta yhdenvertaisuusvaltuutetulle, jonka mukaan vammaisten oppilaiden välituntien viettoa varten rakennettu häkkimäinen rakennelma täytti välittömän syrjinnän ja häirinnän tunnusmerkit. Yhdenvertaisuuslain mukaan syrjinnän kohteeksi joutuneella on oikeus saada hyvitystä.

Sopimus kunnan ja oppilaiden vanhempien välillä valmisteltiin yhdenvertaisuusvaltuutetun toimistossa. Sopimuksen mukaan kunta esittää anteeksipyyntönsä ja maksaa hyvitystä yhteensä 10 000 euroa. Lisäksi kunta sitoutuu jatkossa järjestämään vammaisten lasten opetuksen inklusiivisesti. Huoltajat ovat ilmaisseet halukkuuteensa sovintoon. Kunnanhallitus hyväksyi sovintosopimukset maanantaisessa kokouksessaan.

26.11. klo 14.40 korjattu tieto, että kunta maksaa korvauksia erityislapsille, ei erityislasten vanhemmille.