Yläneen Luontokapinetille luonnonsuojelupiirin ympäristöpalkinto

0
Yläneen Luontokapinetti on saanut luonnonsuojelupiirin ympäristöpalkinnon.

PÖYTYÄ/Yläne. Yläneen Luontokapinetti on saanut Suomen luonnonsuojeluliiton Varsinais-Suomen piirin myöntämän ympäristöpalkinnon arvokkaasta työstään luonto- ja ympäristökasvatuksen hyväksi. Palkinto on luovutettu luonnon- tai ympäristönsuojelussa ansioituneelle taholle tai henkilölle vuodesta 2007.

Luontokapinetti on luonto- ja ympäristökasvatukseen erikoistunut luontotiedon keskus, jossa on kattava ja monipuolinen luontonäyttely, hyvin varustellut kokoustilat ja kaikenikäisille oppijoille elämyksiä tarjoava luontokoulu. Lisäksi Luontokapinetti tarjoaa tietoa lähiseutujen luontomatkailukohteista, oppaista, palveluista ja varusteista. Kapinetin läheisyydessä on myös geologinen luontopolku, jonka varrella on näkötorni.

–Luontonäyttelyyn on mahdutettu koko maailmankaikkeus. Se kertoo kävijälleen kokonaisvaltaisesti maasta, maata peittävistä metsäistä ja soista, niiden eläimistä ja kasveista sekä kaikkia tätä ympäröivästä ilmakehästä aina avaruuteen asti, luonnonsuojelupiirin tiedotteessa todetaan.

Tänä keväänä Luontokapinettiin asennettiin aurinkovoimaa, sekä pieni tuuliroottori. Lisäksi energiaa ja sen käyttöä pyritään havainnollistamaan näyttelytilaan rakentuvalla energianurkkauksella, jossa voi esimerkiksi pyörää polkemalla saada aikaan diskon tai ladata kännykän tuulivoimalla.

Vuodesta 2002 alkaen toimineen Luontokapinetin omistaa Pöytyän kunta ja toiminnasta vastaa Pöytyä-Oripää 4H-yhdistys yhteistyössä kunnan kanssa.