Auranmaan yrittäjämessut kokosi yhteen yritykset ja yrittäjyydestä kiinnostuneet

0
Henri Valkeapää ja Henna Aalto Auranmaan Tilitiimistä, Mari Rintala ja Marika Suuronen Rintalan tilalta sekä Tanja Halminen NJR-yhtiöistä olivat iloisella mielellä, kun vihdoinkin oli tilaisuus päästä osallistumaan livemessuille. (kuva: Asko Virtanen)

AURA. Aurassa ensimmäistä kertaa järjestetyt yrittäjämessut kokosi yhteen yrittäjiä ja yrittäjyydestä kiinnostuneita Auraamoon viime torstaina. Messut olivat Auran, Kosken, Marttilan, Oripään ja Pöytyän kuntien sekä Auranmaan Nuorkauppakamarin yhteinen ponnistus.

Tapahtuma keräsi Auraamoon yli 20 näytteilleasettajaa.

Tarjolla oli myös luentoja muun muassa henkilöstövuokrauksesta, palkkatuesta ja somemarkkinoinnista. Vuoden yritykseksi Aurassa valitun Tuisan yrittäjä Tuija Toivonen kertoi oman vuonna 2007 alkaneen yritystarinansa.

Perjantaina puhelimitse tavoitettu Auran kehittämisjohtaja Anna-Mari Alkio oli parhaillaan lähettämässä palautekyselyitä. Messuilla käytyjen keskustelujen perusteella palautteesta on tulossa positiivinen.

–Moni kiitteli sitä, että pitkästä aikaa pystyttiin järjestämään livemessut, missä oli mahdollisuus verkostoitua ja tavata kasvotusten. Oli mukava huomata, että paikalla oli myös aloittelevia yrittäjiä, Alkio sanoi.

Ajatus yrittäjämessuista syntyi jo viime vuonna nuorkauppakamarin piirissä.

–Ajatus oli järjestää tilaisuus, missä yrittäjälle tärkeimmät palveluntarjoajat ovat saman katon alla. Ajatus lähti siis yrityskentästä. Hienosti paikalla tosiaan oli paljon niitä yrityksiä, jotka olivat tällaista tilaisuutta toivoneetkin.

Palautteen perusteella katsotaan, tuleeko tapahtumasta jokavuotinen. Alkion mukaan olisi mainiota, jos tapahtumasta tulisi kiertävä niin että se järjestettäisiin vuosittain jossakin Auranmaan kunnassa.