Auran yhtenäiskoulun rehtorin virkavaali uusintaan

0

AURA. Auran sivistyslautakunnan tekemä päätös yhtenäiskoulun rehtorin valinnasta ei kelpaakaan kaikille Auran luottamushenkilöille, vaan virkavaali ollaan uusimassa Auran kunnanhallituksessa maanantaina. Sivistyslautakunta valitsi virkaan Taija Marttilan ja varalle Maria Kareksen. Kunnanhallituksen jäsenistä Jenni Päätalo (vas.), Jouko Vähä-Rahka (kesk.), Ari-Pekka Haapanen (ps.) ja Taru Sahla (kesk.) ovat esittäneet asian ottamista kunnanhallituksen käsittelyyn.

Sivistyslautakunnassa rehtorin valinnasta äänestettiin Juhani Yli-Pohjan (sd.) esitettyä ja Niina Aarnion (sd.) kannatettua Marttilaa virkaan valittavaksi. Sivistysjohtaja esitti Karesta. Suljetussa lippuäänestyksessä äänet menivät 4–3 Marttilan hyväksi. Lautakunnassa istuu Yli-Pohjan ja Aarnion lisäksi Sanna Laine (kok.), Laura Alikeskikylä (kok.), Hannu Jalava (ps.), Päivi Ryösä (kesk.) ja Raine Vesanto (kesk.).

Kuntalain ja Auran hallintosäännön mukaan kunnanhallitus voi käyttää otto-oikeutta sivistyslautakunnan päätökseen kunnanhallituksen, kunnanhallituksen puheenjohtajan ja kunnanjohtajan päätöksellä. Auran kunnanhallitus on 7-jäseninen, joten otto-oikeuden käyttämistä esittäneet neljä jäsentä edustaa kunnanhallituksen enemmistöä. Näin ollen rehtorin valinta tuodaan maanantaina kunnanhallituksen käsittelyyn ja edessä lienee uusi äänestys.