Kela-taksin tilausnumero muuttuu – Kela-kyytejä ajavat sekä Taksi Helsinki että Menevä Oy

0

VARSINAIS-SUOMI. Varsinais-Suomessa on tammikuun alusta alkaen kaksi palveluntuottajaa, joilta Kelan korvaamat taksimatkat tilataan. Jatkossa asiakkaalla on mahdollisuus valita, kummalta palveluntuottajalta hän tilaa Kela-taksin.

Taksi Helsinki Oy ja Menevä Oy huolehtivat Kelan korvaamista taksimatkoista tammikuun alusta lukien maakunnan alueella. Palveluntuottajat vastaavat siitä, että kaikki niiltä tilatut Kelan korvaamat taksimatkat hoidetaan tilauksen mukaisesti ja tarkoitukseen sopivalla kulkuneuvolla. Kyseessä on kokonaispalvelu, joka kattaa taksimatkojen tilauksen, yhdistelyn ja välityksen, kuljetuspalvelujen järjestämisen ja valvonnan sekä maksuliikenteen ja raportoinnin. Maksuliikenteessä käytetään Kelan sähköistä suorakorvausmenettelyä.

Jotta Kela voi korvata taksimatkan, matka pitää tilata Taksi Helsinki Oy:n numerosta 0800 414 603 tai Menevä Oy:n numerosta 0800 021 80. Näistä numeroista tilatuista matkoista asiakas maksaa vain omavastuun, joka on enintään 25 euroa yhdensuuntaiselta matkalta. Tilauspuhelu on maksuton.

Uudet numerot palvelevat ympäri vuorokauden.

Valinnanvapauden lisäksi myös muita asiakkaiden toivomia muutoksia on luvassa. Jatkossa asiakas saa halutessaan tekstiviestillä tiedon, kun auto on hyväksynyt tilauksen, sekä kuljettajan puhelinnumeron. Toinen tärkeä muutos on, että pitkäaikaiset tiedot asiakkaan oikeudesta taksin käyttöön sekä vuosiomavastuun (300 euroa vuonna 2022) täyttymisestä välittyvät Kelasta palveluntuottajalle.

Vuonna 2020 Kela korvasi Varsinais-Suomessa 309 689 taksimatkaa. Korvauksia maksettiin 29 853 henkilölle, ja niiden kustannukset olivat noin 11,5 milj. euroa.