Lemmikkikyyhky antoi idean ravintolan nimeen – Oliivi avasi Pikku Myllyssä

0
Riihikosken Pikku Myllyn liikekeskukseen hiljattain Kahvila-ravintola Oliivin avanneet Jamal Ali ja Emilia Koho haluavat tarjota ihmisille paitsi laadukasta syömistä myös paikan, jossa juoda kahvinsa rauhassa.

PÖYTYÄ/Riihikoski. Riihikosken Pikku Myllyn liikekeskukseen joulun alla avattu kahvila-ravintola Oliivi on saanut nimensä omistajien lemmikkikyyhkyn mukaan. Emilia Koho ja Jamal Ali kertovat omaavansa kymmenkunta lintua, joista yhden nimi on Oliivi.

Idea kahvilaan ja ravintolaan puolestaan syntyi viime keväänä, kun pariskunta osti talon alkuvuodesta Riihikoskelta.

–Huomasin aika pian, ettei täällä ole ravintolaa eikä paikkaa, missä nauttia kahvia ja oleilla. Siitä tämä idea lähti, Irakista kotoisin oleva ja vuonna 2015 Suomeen muuttanut Jamal taustoittaa.

Sijaintia hän pitää erinomaisena, sillä vieressä kulkee Kantatie 41 ja lähiympäristössä on myös paljon työpaikkoja. Alun perin hän tiedusteli tilaa jo toukokuussa, mutta palasi asiaan loppukesästä. Marraskuussa solmittiin lopulta vuokrasopimus.

–Tämä on aiemmin ollut myymälätila, joten teimme tähän aika paljon remonttia, pöytyäläissyntyinen Emilia kertoo ja sanoo heidän itse tehneensä mahdollisimman paljon, jotta paikasta saatiin oman näköinen.

–Halusimme saada tästä mahdollisimman kutsuvan ja lämpimän tuntuisen, missä on mukava viettää aikaa.

Rakkaudesta ruokaan

Alun perin biologian tohtoriksi väitellyt Jamal sanoo aina pitäneensä ruoanlaitosta. Intohimo veikin hänet lopulta opiskelemaan kokkausta Egyptiin. Suomeen muuton jälkeen ravintolan perustaminen oli luonnollinen jatkumo, ja mies kokee olevansa oikealla alalla.

–Minä haluan kokata. Teen sitä myös vapaa-ajallani, jos vain ehdin, hän naurahtaa.

Pariskunnan mukaan ihmiset ovat löytäneet avajaisten jälkeen mukavasti paikalle ja palaute on ollut hyvää.

–He ovat kiitelleet isoja annoksia, ruoan maukkautta ja ovat olleet myös itse paikkaan tyytyväisiä.

Tällä hetkellä ruokalistasta löytyy pizzoja, kebabia ja burgereita, joita saa myös kasvisversioina. Lisäksi arkisin on tarjolla kotiruokalounasbuffet, josta löytyy keiton ja salaatin lisäksi päivittäin vaihtuvia lämpimiä ruokia aina lihapullista lähtien.

Emilia kertoo, että kahvilapuolelta on saatavilla muun muassa erilaisia kakkuja, tuorepuristettua mehua sekä tavallisen kahvin lisäksi esimerkiksi cappuccinoa, espressoa ja lattea.

Tulevaisuudessa ruokalistaa ja muuta tarjontaa aiotaan muokata asiakkaiden toiveiden mukaan.

–Otamme mielellämme vastaan ehdotuksia, koska haluamme tehdä asiakkaat tyytyväisiksi. Heitä vartenhan me tätä tehdään, Emilia painottaa.

Haaveissa on jatkossa myös laajentaa toimintaa, sillä seinän takana on tyhjillään oleva tila.

–Erityisesti ajatuksena on kasvattaa asiakastiloja, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan hyvästä ruoasta ja muusta tarjoilusta.