Pöytyän, Mellilän ja Marttilan alueille ei sudenkaatolupaa

0

AURANMAA. Suomen riistakeskus on tehnyt päätöksensä suden kannanhoidollisesta metsästyksestä. Varsinais-Suomeen lupa tuli yhteensä kolmen suden kaatamiseen Somerniemen laumasta. Auranmaan alueelle ei myönnetty kaatolupaa.

Pöytyän alueelta tuli kaatolupahakemus kahdeksalle ja Mellilä–Marttila alueelta neljälle sudelle, mutta näille ei kaatolupaa tällä kertaa tullut. Yhteensä Varsinais-Suomesta tuli kaikkiaan kahdeksan hakemusta 43 sudelle.

Kaiken kaikkiaan Suomen riistakeskus teki neljä myönteistä poikkeuslupapäätöstä, joilla voidaan metsästää 18 sutta kannanhoidollisessa metsästyksessä.

Somerniemen eli Someron, Nummi-Pusulan ja Tammelan alueen lauman lisäksi muut luvat ovat kahdeksan sutta Kuhmon Saunajärven laumasta, kaksi sutta Liminka-Lumijoen alueelta Revonlahden parista sekä viisi sutta Kauhajoki-Karvian alueelta Lauhanvuoren laumasta.

Kannanhoidollinen metsästys on mahdollista aloittaa 1. helmikuuta ja poikkeusluvat ovat voimassa 15 vuorokautta. Metsästyksen aloitusajankohdan viiveen osalta on huomioitu päätöksiin liittyvä 30 vuorokauden valitusaika. Metsästys on johdettua ja siihen saa osallistua kerrallaan enintään 50 metsästäjää susireviiriä kohti.