Sara Laukkanen tarttuu puheenjohtajan kapulaan Auran Nuorisoseurassa

0
Auraan muuttanut Sara Laukkanen toivoo tutustuvansa nuorisoseuran kautta ihmisiin. Anja Isotalo uskoo, että tuore puheenjohtaja pääsee rakentamaan verkostoja moneen suuntaan. Aaron, 6 kk, on tulevaisuuden nuorisoseuralainen. Kuva: Katriina Reijonen

AURA. Auran Nuorisoseurassa puhaltavat uudet tuulet. Ensi vuoteen lähdetään Sara Laukkasen , 27, johdolla. Nuorisoseuran keulakuva nuorentuu hyvän matkaa, kun puheenjohtajan työkintaat jättää Anja Isotalo , 67. Isotalon ensimmäisestä johtokuntakaudesta on lähes 50 vuotta.

–Tuntuu, että otsassani lukee ”Auran Nuorisoseura”. Mutta ei se ole koskaan ollut mikään painolasti, Isotalo vakuuttaa.

Laukkanen muutti puolisonsa kanssa Auraan pari vuotta sitten. Juurtuminen uudelle paikkakunnalle on ollut hidasta, sillä Laukkanen kävi töissä muualla. Vasta, kun perheeseen syntyi lapsi ja Sara Laukkanen jäi kotiin, hän ryhtyi perehtymään paikallisiin harrastusmahdollisuuksiin.

Vauvan kanssa löytyi mukavaa tekemistä perhekerhoista ja -kahviloita, mutta omia harrastuksia Laukkasella ei edelleenkään ollut. Siksi hänen silmäänsä pisti Auranmaa-yhteisössä ollut ilmoitus, jossa etsittiin uusia ihmisiä Auran Nuorisoseuraan.

Laukkasella oli hyviä kokemuksia ainejärjestön sihteerinä toimimisesta. Tuntemattomaan hallitusvirkaan hyppääminen opetti paljon uutta, ja Laukkanen huomasi, että innostus yhteisten asioiden hoitamiseen kantaa pitkälle.

Innostuksen puute vaivasi Auran Nuorisoseuran johtokuntaa. Väkeä oli vaikea saada kokouksiin, ja korona löi kapuloita rattaisiin tapahtumien ja kerhojen osalta. Mutta nyt suunta muuttuu. Johtokunta uudistuu, ja ensi vuoden kokoonpano on sekoitus kokemusta ja uutta intoa.

–Johtokunnasta löytyi heti samanhenkistä porukkaa, Laukkanen iloitsee.

–Ja vielä mahtuu mukaan. Sovimme syyskokouksessa, että saamme täydentää johtokuntaa. Olen koittanut houkutella uusia mukaan. Me emme katso, ketkä ovat päteviä ja kenen taidot riittävät. Jokainen antaa oman panoksensa, ja jos on jotain erityisosaamista, sitä voidaan hyödyntää.

Nuorisoseuran korkeimman arvonimen, Hermanskan, saanut Anja Isotalo jättäytyy hyvillä mielin taka-alalle. Hän auttaa mielellään jatkossakin, mutta lupaa antaa tilaa uusille tekijöille.

–Siirrän puheenjohtajuuden luottavaisin mielin Saralle. En todellakaan aio olla painolastina, vaan annan tuen ja olen todella iloinen uudesta porukasta. Jo syyskokouksessa oli niin energinen tunnelma.

Uusia kerhoja tulossa

Auran Nuorisoseura järjestää liikunnallista kerhotoimintaa lapsille ja aikuisille. Vuoden isoin tapahtuma ovat kädentaitajien joulumyyjäiset.

Paljon uuttakin on suunnitteilla. Laukkanen haluaa ensi töikseen pureutua ongelmaan, joka hänellä itselläänkin oli. Miten kotiutua uuteen asuinpaikkaan, jossa kaikki tuntuvat tuntevan toisensa entuudestaan?

–Johtokunnassa on minun lisäkseni pari ihan uutta auralaista. Olemme miettineet, miten saisimme kokoonnuttua vaikkapa johonkin illanviettoon tai muuhun, mihin totta kai vanhatkin auralaiset olisivat tervetulleita.

Muitakin ideoita Laukkanen on pyöritellyt mielessään. Toimintaa ei kuitenkaan kannata järjestää vain siksi, että se on yhden ihmisen intressi. Kerhojen ja tapahtumien täytyy palvella tarvetta, olla taloudellisesti saavutettavissa ja käytännön kannalta järkevää.

–Esimerkiksi se, mihin kellonaikaan jotain kannattaa järjestää, ettei tulijoita ole vain yksi.

Järkevää on sekin, että eri yhdistykset kommunikoivat keskenään ja sopivat, kuka järjestää mitäkin. Laukkanen aikookin verkostoitua yhdistysväen kanssa. Hän uskoo yhteistyön voimaan.
Katriina Reijonen