Sivistyslautakunta äänesti Auran yhtenäiskoulun rehtoriksi Taija Marttilan

0

AURA. Sivistyslautakunta valitsi Auran yhtenäiskoulun rehtoriksi Taija Marttilan Sastamalasta. Viime kevään haussa mukana ollut ja tuolloin Sanni Rantalaisen varalle valittu Marttila tuli valituksi Juhani Yli-Pohjan (sdp) esityksestä äänestyksen jälkeen. Hallinto- ja sivistysjohtaja Tuija Pellosmaan esitti rehtoriksi Maria Karesta. Äänestykseen edettiin Niina Aarnion (sdp) kannatettua Yli-Pohjan esitystä. Marttila sai suljetussa lippuäänestyksessä neljä ja Kares kolme ääntä.

Rehtorin virkaa haki kaikkiaan seitsemän henkilöä mukaan lukien yhtenäiskoulun rehtorin virkaa Rantalaisen irtisanoutumisen jälkeen hoitanut Anu Pudas. Kaikki hakijat haastateltiin ja haastatteluiden perusteella henkilöarviointeihin lähettiin Pudas, Kares ja Marttila. Haastatteluissa oli läsnä rekrytoinnin tuki Eezy Personellista.

Ursula Laitakari kirjastotoimenjohtajaksi

Sivistyslautakunta teki myös kirjastotoimenjohtajan valinnan. Kirjastotoimenjohtajaksi valittiin yksimielisesti Ursula Laitakari Ähtäristä. Virkaan tuli yhteensä kolme hakemusta ja kaikki hakeneet haastateltiin. Haastatteluissa oli läsnä lautakunnan puheenjohtaja Sanna Laine, Pöytyän sivistysjohtaja Marianne Mäkelä ja sivistysjohtaja Tuija Pellosmaa.

Seuraavaksi Auran kunta hakee vapaa-aikasihteeriä. Marjaana Tammisen piti palata perhevapaan jälkeen tänä syksynä työhönsä, mutta hän irtisanoutui ja siirtyi Liedon kunnan vapaa-aikasuunnittelijaksi. Auran vapaa-aikasihteerin virka on vuoden loppuun asti määräaikaisesti täytettynä.

Viran täyttöä on tarkoitus jatkaa määräaikaisena ensi vuoden loppuun asti. Määräaikaisuutta perustellaan kuntasektorilla käynnissä olevilla mittavilla muutoksilla. Mahdollisia hallinnollisiin rakenteisiin liittyviä muutostarpeita kartoitetaan Aurassa vuoden 2023 aikana.

Vapaa-aikasihteeriä haetaan ajalle 1.1.–31.12.2022. Hakuaika päättyy 4. tammikuuta ja valintapäätös on tarkoitus tehdä vapaa-aikalautakunnan kokouksessa 18. tammikuuta.