Olavi Ala-Nissilä oli Auranmaalla suosituin Auranmaan ulkopuolisista ehdokkaista

0
Omat ehdokkaat olivat auranmaalaisten suosikkeja, mutta ääniä meni myös naapurikuntiin ja muualla Varsinais-Suomeen. Muita kuin auranmaalaisia ehdokkaita äänestäneet luottivat ehdokkaittensa poliittiseen kokemukseen ja terveydenhuollon tuntemukseen.

AURANMAA. Aluevaaleissa kymmenen eniten ääniä Auranmaalta saaneen ehdokkaan joukkoon ei yltänyt yhtäkään Auranmaan ulkopuolista ehdokasta. Ääniä kuitenkin meni myös alueen ulkopuolelle. Auranmaan ulkopuolelta tulevia ehdokkaita äänestäneet luottivat poliittiseen kokemukseen ja terveydenhuoltoalan tuntemukseen.

Auranmaan ulkopuolisista ehdokkaista eniten ääniä sai auranmaalaisillekin tuttu, loimaalainen entinen kansanedustaja Olavi Ala-Nissilä (kesk), joka keräsi Auranmaalta yhteensä 159 ääntä. Ala-Nissilän Auranmaalta saamista äänistä yli puolet tuli Pöytyältä.

Toiseksi suosituin Auranmaan ulkopuolinen ehdokas oli turkulainen opetusministeri Li Andersson (vas). Andersson keräsi Auranmaalta yhteensä 113 ääntä, joista eniten Pöytyältä ja Aurasta. Oripäästä Andersson sai vain kolme ääntä, sillä vasemmistoliiton kannattajat keskittivät äänensä kunnan omalle ehdokkaalle Pertti Liinojalle.

Muita yli sadan äänen päässeitä ei ollut, mutta Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin johtajana toiminut kansanedustaja Aki Lindén (sd) pääsi 98 äänellä melko lähelle. Lindéniä kannatettiin eniten Aurassa ja vähiten Oripäässä.

Neljänneksi suosituin oli turkulainen kansanedustaja Ville Tavio (ps) 80 äänellä ja viidenneksi suosituin sauvolainen kansanedustaja Esko Kiviranta (kesk) 71 äänellä. Kuudenneksi ylsi loimaalainen eläkkeellä oleva ylilääkäri Jari Välimäki (kesk) 60 äänellä.

Ilkka Kanerva (kok) sai Auranmaalta 55, Petteri Orpo 48 (kok) ja somerolainen varakansanedustaja Jani Kurvinen (kesk) 37 ääntä. Kanervaa ja Orpoa äänestettiin eniten Pöytyällä, Kurvista Koskella.

Kymmenennen sijan Auranmaalla jakavat loimaalainen kunnallispoliitikko Teija Ek-Marjamäki (kesk), salolainen kunnallispoliitikko Anna-Leena Yli-Jama (kok) ja paimiolainen eläkkeellä oleva lääkäri Merja Laine (kesk), jotka saivat kukin 34 ääntä. Ek-Marjamäen Auranmaalta saamista äänistä hieman alle puolet tuli Pöytyältä, Laineen äänistä puolestaan yli puolet Marttilasta. Yli-Jaman Auranmaalta saamat äänet tulivat Marttilasta ja Koskelta sekä muutama Oripäästä.

Auranmaalta eniten ääniä saaneista Auranmaan ulkopuolisista ehdokkaista Yli-Jama on ainut, joka jäi ilman paikkaa aluevaltuustossa, mutta hänellekin heltisi varasija.