Kares teki oikaisuvaatimuksen Auran rehtorivalinnasta

0

AURA. Monivaiheisen valintaprosessin jälkeen valitsematta jäänyt Maria Kares teki oikaisuvaatimuksen Auran yhtenäiskoulun rehtorivalinnasta. Sivistysjohtajan virkaan esittämä Kares katsoo, että olisi sivistyslautakunnan äänestyksen jälkeen valitsemaa Taija Marttilaa ansioituneempi tehtävään.

–Aiempi poliittinen toimintani tai mielipiteeni Auran kunnan luottamushenkilönä eivät saa estää valitsemistani tehtävään, Kares sanoo oikaisuvaatimuksessa.

Sivistyslautakunta käsitteli Kareksen oikaisuvaatimuksen tiistaina ja äänestyksen jälkeen päätti hylätä oikaisuvaatimuksen kaikilta osin perusteettomana. Kokouksen kuluessa Raine Vesannon varajäsen Ismo Litva (kesk) esitti Päivi Ryösän kannattamana, että oikaisuvaatimus hyväksytään. He jäivät näkemyksineen äänestyksessään kaksin. Litva jätti päätökseen eriävän mielipiteensä.

Taija Marttila on ilmoittanut ottavansa rehtorin viran vastaan 7.3.2022 alkaen. Sivistyslautakunta vahvisti Marttilan virkavaalin ehdollisena ja päätti, että Marttila toimii Auran yhtenäiskoulun väliaikaisena rehtorin viran hoitajana 7.3.2022 alkaen kunnes rehtorin valinnasta tehty päätös on lainvoimainen.