Kuntosalille pääsee taas, ryhmäliikunnat tauolla 28.1. asti

0
Turun hallinto-oikeuden maanantaina tekemän päätöksen mukaan kuntosalit saavat taas avata ovensa. Ryhmäliikuntojen kohtalo selviää perjantaina. Kuntosaliyrittäjä Marco Netterbergin mukaan ryhmät tuovat noin puolet liikevaihdosta, joten niillä on suuri merkitys. (KUva: Asko Virtanen)

AURA. Kuntosalien ovien avaaminen tuli taas mahdolliseksi maanantaina, kun Turun hallinto-oikeus keskeytti Lounais-Suomen aluehallintoviraston joulukuun lopussa tekemän päätöksen täytäntöönpanon, jonka mukaan kuntosalit on pidettävä kiinni.

Ryhmäliikuntoja ei kuitenkaan edelleenkään saa järjestää. Avi linjasi perjantaina 14.1. että ryhmäliikunnat ovat tauolla 28.1. saakka.

Aurassa ja Riihikosella sijaitsevien Sun Salien yrittäjä Marco Netterberg pitää päätöstä kuntosalien avaamisesta tervetulleena, vaikka kritisoikin sekavaa tiedottamista ja poukkoilevaa päätöksentekoa.

Ryhmäliikuntakiellon jatkamista hän pitää nykyisessä tautitilanteessa odotettuna päätöksenä.

–Asiat ovat muuttuneet koronan aikana moneen kertaan ja varautumisaika päätösten täytäntöönpanoon on ollut lyhyt, Netterberg sanoo.

Sun Salien liikevaihdosta noin puolet tulee ryhmäliikunnoista, joten niidenkin kohtalolla on suuri merkitys yritykselle.

Kaiken kaikkiaan jo kolmatta vuotta jylläävä korona on ollut kuntosaliyrittäjälle kovaa aikaa.

–Silloin kun kuntosaleja on saatu pitää auki, kävijöitä on ollut noin 40 prosenttia normaalia vähemmän. Olemme selvinneet kehittämällä uusia palveluita kuten ulkokuntosalin ja jäätelökioskin, Nettergerg kertoo.

–Viime syksynä lanseerasimme juniorikortin, jonka avulla on saatu nuoria liikkumaan. Se lämmittää mieltä, sillä nuorten liikkumaan kannustaminen on yksi tavoitteistamme.

Netterbergin mukaan noin 60 prosenttia kuntosalilla kävijöistä on ihmisiä, jotka tulevat salille jos se vain on auki. Loppu koostuu vähemmän aktiivisista liikkujista, jotka saattavat jäädä kotiin tartuntojen pelossa.

–Pitää muistaa, että liikkumattomuudella on vaarallisia seurauksia niin terveyteen kuin mielenterveyteenkin. Järkevintä olisi, että omikronvariattiin suhtauduttaisiin jatkossa niin kuin tavalliseen kausiflunssaan.

Niin tai näin, kuntosaleille tärkeä tammikuun sesonki alkaa olla pitkälti menetetty.

–Aika näyttää, miten aktiivisesti ihmiset alkavat tulla salille. Kymmeniä viestejä olen saanut että koska avataan, joten tarvetta kyllä on, Netterberg kertoo.

Juttua päivitetty 14.1. klo 16.58 ryhmäliikuntakiellon jatkumisen osalta.