Aluevaltuustoon valittua Lauri Heikkilää huolestuttaa sote-uudistuksen keskeneräisyys

0
Lauri Heikkilä ei lupaa palvelujen säilyvän, mutta hän lupaa työskennellä sen eteen aluevaltuustossa.

MARTTILA. Paikan Varsinais-Suomen hyvinvointialueen aluevaltuustossa lunastanut perussuomalaisten Lauri Heikkilä on kiitollinen äänestäjille saamastaan luottamuksesta. Samalla hän myöntää hieman kauhulla odottavansa aluevaltuutettujen työsarkaa, sillä sote-uudistuksen valmistelu on maakunnassa muihin hyvinvointialueisiin verrattuna takamatkalla.

Heikkilä pelkää, että eri puolilta maakuntaa tulevat valtuutetut ovat asioista pihalla kuin lumiukot ja joutuvat tekemään päätöksiä kumileimasimina. Hallinnon järjestelyn ollessa kesken hän ei toisaalta odota kovin nopeita muutoksia.

Kyynisestä näkemyksestä huolimatta Heikkilä pitää tavoitteenaan valvoa Auranmaan ja Varsinais-Suomen muiden pienten kuntien etua, etteivät palvelut maakunnassa heikkenisi. Hän ei usko olevan kenenkään etu, jos maakunnan asukkaat ovat Turussa jonon jatkona.

–Mitään ei voi luvata, mutta tavoitteena on, että palvelut säilyisivät lähellä.

Vaalitulosta Heikkilä ei vielä ollut tarkemmin ennättänyt analysoida. Perussuomalaisten kannalta hän kuitenkin toteaa, ettei kannatus ollut ihan sitä, mitä puolueessa odotettiin. Osaltaan hän näkee syyksi sen, että Perussuomalaiset on vielä melko tuore puolue, jolla ei ollut asettaa vaaleihin koko maakunnassa tunnettuja ehdokkaita ja konkaripoliitikkoja.

–Vaalit kärsivät siitä, ettei ehdokasasettelupohja ollut meillä vahva, Heikkilä miettii.

Perussuomalaiset sai yhteensä kahdeksan edustajaa aluevaltuustoon. Heikkilän äänistä noin 41 prosenttia tuli Auranmaan ulkopuolelta. Hän arvelee saaneensa ääniä entisiltä eduskuntavaalien äänestäjiltään.