Perusturvajohtaja Eveliina Kiiski iloitsee Pitkäsen läpimenosta ja luottaa valtuutettujen kykyyn tehdä hyviä päätöksiä

0
Eveliina Kiiski on varma, että aluevaltuutetuilla on edessään työntäyteinen valtuustokausi.

PÖYTYÄ. Kunnan perusturvajohtaja ja Pöytyän kansanterveystyön kuntayhtymän johtaja Eveliina Kiiski tuumaa, että Varsinais-Suomen ensimmäisellä aluevaltuustolla tulee olemaan yllin kyllin päätettäviä asioita, kun sote-alaa sekä pelastustointa ajetaan kestäville urille.

Kiiski arvelee aluevaltuuston keskittyvän ensimmäisen toimintavuotensa aikana hallinnollisiin kysymyksiin ja kouriintuntuvampaa sote-toimintaa päästäneen hiomaan vasta sen jälkeen.

Vaali-iltana Kiiskeä jännitti, pääseekö aluevaltuustoon ainuttakaan edustajaa Pöytyän kansanterveystyön kuntayhtymän alueelta.

Sanna Pitkäsen (kok) läpimenoa Kiiski luonnehtii Pöytyän kunnan ja kuntayhtymän kannalta merkittäväksi asiaksi. Hän luottaa, että Pitkäsellä on kokeneena kuntapoliitikkona hyvä tuntemus perusturvan ja terveydenhuollon kuntayhtymän tärkeinä pitämistä asioista sekä ylipäätään terveys- ja sosiaalipuolen asioista.

–Jatkossa on kehitettävä asiakas- sekä potilaslähtöisiä palveluita ja sitä työtä on tehtävä yli puoluerajojen, Kiiski sanoo.

Kokonaisuuden kannalta hän pitää mielenkiintoisena ilmiönä sitä, kuinka paljon sote-puolen asiantuntijoita aluevaltuustoihin lopulta valittiinkaan.

Entäpä oma työsi, tulleeko se muuttumaan?

– Luultavasti tulee. Sote-johtajia on joka kunnassa ja hallintoa yhdisteltäessä tämän tason hallinto- sekä esimiespaikat asetetaan kesän korvalla hakuun. On mielenkiintoista nähdä, tuleeko aluepäälliköitä, vai mitä tapahtuu, Kiiski vastaa.

Hänellä ei ole asiasta sen kummempaa tietoa, kuin että todennäköisesti palvelulinjoiksi tulevat lapsi- ja perhepalvelut, ikäihmisten palvelut, terveyspalvelut ja pelastuspalvelut.

– Olen kiinnostunut tekemään vastaavia tehtäviä, joita olen tähänkin asti tehnyt. Sote-kenttä on todella suuressa myllerryksessä ja meillä on suuria vaikeuksia pitää huippuammattilaiset töissä, koska vaihtoehtoja on paljon, Kiiski lisää.

Perusturvajohtaja sanoo kuitenkin olevansa tulevaisuuden suhteen luottavainen. Hän on varma, että lopputulemana on hyvä järjestelmä.