Puntit kolisevat kenties vielä kesällä – Syksyyn mennessä Tarvashovi hiljenee

0
Fitness-kisoihin treenaava Nora Seppä käy Tarvasjoen kuntosalilla neljästä viiteen kertaan viikossa. Hän toteaa Tarvasjoen kuntosalin olevan matalan kynnyksen sali, jonne jokainen kokoon ja tavoitteisiin katsomatta uskaltautuu urheilemaan. Tarvasjoen kuntosali on sopivasti Sepän työmatkan varrella. Kun Tarvashovin ovet lopullisesti suljetaan, hän joutuu etsimään salin muualta.

LIETO/Tarvasjoki. Tarvasjoen uuden liikuntahallin rakentaminen etenee aikataulussa ja samalla myös Tarvashovin hiljeneminen lähestyy. Liikuntahallin valmistuessa Tarvashovin toiminta siirtyy uuteen liikuntahalliin. Kuntosalia pidetään Liedon toimitilapäällikkö Marko Tähtisen mukaan näillä näkymin auki vielä kesän yli, mutta viimeistään syksyllä kuntosalikin suljetaan. Varotoimena liikuntatoimi myy kuntosaliin tällä hetkellä enää kolmen kuukauden kortteja, jotta mahdolliselta maksujen takaisinperinnältä vältyttäisiin.

Tarvasjoella on elätelty toiveita, että kuntosalitoiminta saataisiin jossain muodossa kylällä jatkumaan. Sivistyspalvelujen toimialajohtaja Laila Mäkelän mukaan kunnan toimesta kuntosalille ei ole pohdittu jatkoa, mutta yksityisen toimijan kiinnostusta kuntosalin laitteisiin on virinnyt.

Myös TarU Hockeyssä on parin vuoden ajan pohdiskeltu kuntosalin pyörittämistä jäähallissa tai jääkiekkokentän huoltorakennuksessa. Tarvasjoen keskustelu- ja infopalstalla Facebookissa käydyssä keskustelussa TarU Hockeyn toiminnanjohtaja Lauri Isotalo kuitenkin toteaa, että valmiuksia olisi kuntosalin toiminnan pyörittämiseen mutta ei tarvittaviin remontteihin.

Tarvashovin liikuntasalilla on tällä hetkellä koulun lisäksi viisi muuta käyttäjää viikkoa kohden. Lähes kaikki salissa pyörivä toiminta, esimerkiksi eläkeläisten boccia, on Mäkelän mukaan siirrettävissä ja siirretään uuteen liikuntasaliin.

–Bingoa emme mielellään uuteen saliin ota, Mäkelä sanoo peläten lattian tärveltymistä tuolien siirtelystä ja ulkokenkien käytöstä.

Valmisteluja Tarvashovin lopullisesta kohtalosta ei Marko Tähtisen mukaan ole vielä aloitettu, koska asialla ei ole ollut kiire. Hän toteaa, että kevään aikana asiaa pitäisi alkaa valmistella.

Uuden liikuntahallin rakennustyöt ovat Tähtisen mukaan edenneet aikataulussa, vaikka materiaalien suhteen onkin ollut toimitusvaikeuksia. Parhaillaan rakennustyömaalla on käynnissä muun muassa väliseinien muuraus.