Yläneellä äänestäjät olivat huolissaan erityisesti oman terveyskeskuksensa puolesta

0
Meeri Nieminen ja Liisa Linnamäki olivat saaneet kyydin äänestyspaikalle ystävältään Sirkka Rantaselta, joka hoiti samalla omankin äänestyksensä. Kolmikkoa huoletti Yläneen terveyskeskuksen säilyminen, sillä kenelläkään ei ole haluja ajella Riihikoskelle palveluiden perässä.

PÖYTYÄ/Yläne. Yläneellä kävi selväksi aluevaalipäivänä, miksi äänestämään oli lähdetty.

–Yläneen terveyskeskus pitää säilyttää, Seija Mörsky tiivisti monen äänestäjän tunnot.

Hän on toisinaan joutunut käymään Riihikosken terveysasemalla, ja sen hän kokee kaikin puolin hankalaksi.

–Tie on mutkainen ja talvella liukas. Lisäksi viimeksi ajoin ihan turhaan, koska minulle varattu fysioterapeutin aika peruuntui, kun olin ensin jonottanut tunnin, hän päivitteli.

Samaa mieltä Mörskyn kanssa Yläneen terveyskeskuksen tarpeellisuudesta olivat Liisa Linnamäki ja Meeri Nieminen . Tähän saakka he olivat pystyneet hoitamaan asiansa pääasiassa kotikylällä. Jos taas autokyytiä on tarvittu, ystävät ovat tähän mennessä pystyneet onneksi auttamaan. Silti huoli tulevasta oli suuri.

–Milläs autottomat ajavat Riihikoskelle, 94-vuotias Linnamäki ihmetteli.

Naisia kyyditsemässä ollut ja itsekin äänestämässä käynyt Sirkka Rantanen huomautti myös, että taksikyyti on kohtuuttoman kallis.

–Se on aina 50 euroa, kun joutuu lähtemään Riihikoskelle, hän totesi ja sanoi tietävänsä, että moni on sen vuoksi jättänyt menemättä lääkäriin.

Kolmannes äänesti ennakkoon

Yläneellä vaalilautakunnan puheenjohtajana toiminut Heimo Pohjanpalo sanoi paikallisten äänestävän tavallisesti melko vilkkaasti. Hän kertoi, että ennakkoon oli käynyt äänestämässä 466, mikä on lähes kolmannes äänioikeutetuista.

Varsinaisena vaalipäivänä äänioikeutettuja oli jäljellä vielä 1159.

Seija Mörskylle ehdokkaan valinta ei tuottanut vaikeuksia, sillä hän on äänestänyt samaa henkilöä jo aiemminkin.

–Oma ehdokkaani on maalta, ja minulla on kova usko, että hän pääsee läpi.

Myös Meeri Nieminen olivat löytänyt ehdokkaansa helposti, sillä niin puolue kuin henkilö olivat ennestään tuttuja. Liisa Linnamäki puolestaan koki tärkeäksi, että ääni menee pöytyäläiselle.

Sirkka Rantasella ei sen sijaan ollut valmiina ehdokasta, mutta hän totesi löytäneensä sen melko kivuttomasti.

–Tärkeintä oli hänen ajatusmaailmansa. Niin, että hän osaa ajatella asioita myös laajemmasta näkökulmasta, hän kertoi ja paljasti löytäneensä ehdokkaansa lopulta Auranmaan Viikkolehden sivuilta.