Kyrön ja Kosken abit kylvivät riemua yleisöön – katso kuvat ja videot!

0
Elisenvaaran abiturientit aloittivat penkkariajelunsa heittelemällä karkkia Kyrön torille kokoontuneelle yleisölle.

PÖYTYÄ/Kyrö, KOSKI. Elisenvaaran lukion abiturientit Paavo Westerlund ja Konsta Lahtinen tuumasivat torstaina pidetyn penkinpainajaispäivänsä sujuneen iloisissa tunnelmissa.

Nuorukaiset järjestivät muiden abien kanssa yläkoululaisille ja lukion ykkös- sekä kakkosvuoden opiskelijoille tehtäväradan ja pitivät abishown. Siinä nähtiin opettajia parodioiva abivideo ja jaettiin palkintoja.

– Jokainen abi on pukeutunut joksikin julkisuuden henkilöksi. Minä olen Donald Trump ja Paavo on Thomas Shelby Peaky Blindersistä, Konsta Lahtinen selitti ennen penkkariajelun alkua.

Ella Virtanen pukeutui tanssija Jorma Uotiseksi, koska hän halusi näyttää joltain ihan muulta kuin itseltään. Historiasta pitävä Tiia Salminen ammensi hahmonsa menneisyyden hallitsijoiden joukosta ja sonnustautui Staliniksi.

Abishown juontanut Oskari Kula kertoi pitävänsä päivän kohokohtana penkkariajelua.

– Koska se on hieno ja perinteikäs juttu mennä kuorma-autoilla torille ja sitten alakoulun pihalle, Kula sanoi.

Kyrön torilla abeja odotti runsaslukuinen väkijoukko. Amanda ja Jade Paton sekä Julia Toivonen tulivat seuraamaan penkkariajelua, koska Jade-tyttö pitää rekoista.

– On kiva katsella, kun abit saavat kivan päivän itselleen ja nauttivat. Heidän riemunsa tarttuu meihin muihinkin, Julia Toivonen kiteytti yleisön tunnelmat.