Auralainen Tecdoma Oy palkittiin vuoden sahayrittäjänä

0
Markku Heikka perusti Tecdoman vuonna 1989. Nykyisin höylätuotteisiin keskittynyttä yritystä luotsaa Janne Heikka.

AURA. Aurassa toimiva perinteikäs höyläämö Tecdoma Oy on valittu Vuoden Sahayrittäjä 2021 -palkinnon saajaksi. Tunnustus julkistettiin lauantaina Tampereella Suomen Sahayrittäjät ry:n talvipäivillä.

Yrityksen on perustanut vuonna 1989 Markku Heikka. Yhtiössä on toteutettu sukupolvenvaihdos ja nykyisin yrityksen vetovastuussa on Markku Heikan poika Janne Heikka.

Tecdoma Oy:n alkutaipaleella yrityksessä harjoitettiin puutavaran sahausta, mutta pian mukaan tuli myös puutavaran höyläys ja sahaustoiminta jäi vähitellen kokonaan pois.

–Tarvitsin itse höylätuotteita ja kun naapurit kuulivat uudesta höylästä, homma muuttui sahurin hommasta höyläriksi aika nopealla aikajänteellä, Markku Heikka muistelee yrityksen alkuaikoja.

Tecdoma Oy:n yrittäjä Janne Heikka suhtautuu tulevaisuuteen luottavaisesti.

–Vakiintunut asiakaskunta luo tietysti perustan yrityksen kannattavuudelle mutta uudet innovaatiot sekä laitekannan kehittyminen mahdollistavat kasvun niin määrällisesti kuin taloudellisestikin, Janne Heikka toteaa.

Kokemusta Janne Heikalla on höyläystoiminnasta noin 12 vuoden ajalta. Hän tuli mukaan yrityksen pääomistajaksi vuonna 2009, jolloin hänen isänsä jäi osaomistajaksi. Vuonna 2019 yrityksen loput osakkeet siirtyivät Jannen haltuun ja Markku siirtyi omien sanojensa mukaan ”avainasiakasjohtajaksi”.

Uusin ja yrityksen kautta aikain mittavin laiteinvestointi on parhaillaan sisäänajovaiheessa. Tedcoma Oy hankki viime vuonna järeän mittaluokan CNC-koneen, jonka avulla yrityksessä pystytään työstämään aihioita aina 500 millimetrin korkeuteen saakka. Pituutta työstettävällä kappaleella voi olla maksimissaan 5020 millimetriä ja leveyttä 1620 millimetriä.

Tällä hetkellä yritys suunnittelee ja valmistaa ”protovaiheen” tuotteita CLT-teollisuuden ylijäämäpaloista. Teollinen muotoilija Jaana Karell on ollut apuna tuotekirjon suunnittelussa. Talven aikana säärasitustesteissä on ollut muun muassa pihapöytiä ja -penkkejä.


FAKTA

* Tecdoma Oy on vuonna 1989 perustettu perheyritys
* Perustaja Markku Heikka
* Yrittäjä/omistaja Janne Heikka
* Liikevaihto runsaat 500 000 euroa