Auranlaakson kansalaisopiston kevätlukukausi pyörähtää käyntiin täydellä teholla

0
Auranlaakson kansalaisopiston toimisto on Kyrön keskustassa.

AURANMAA. Auranlaakson kansalaisopiston rehtori Ilkka Virta iloitsee Lounais-Suomen aluehallintoviraston päätöksestä, joka sallii täysmittaisen opetustoiminnan aloituksen kansalaisopistoissa.

–Lasten sekä nuorten ryhmät alkoivat kansalaisopistossa loppiaisen jälkeen ja tammikuun puolivälissä voitiin käynnistää myös pienemmät aikuisten kurssit liikuntaa, tanssia ja laulun ryhmäopetusta lukuun ottamatta, Virta sanoo.

Viime tiistaina opisto sai Pöytyän koronavarautumisen johtoryhmältä luvan aloittaa kaiken lopunkin opetuksen.

–Tällä viikolla käynnistyneiltä aikuisryhmiltä jäi muutama kerta pitämättä, mutta kevätlukukautta tullaan tarvittaessa venyttämään loppupäästä, mikäli opettajien aikatauluihin sopii, Virta sanoo.

Muutamat lyhytkurssit jäivät alkuvuonna koronarajoitusten takia pitämättä. Rehtori ja vastuuopettajat käyvät nyt tuntiopettajien kanssa neuvotteluja, voitaisiinko ainakin osa niistä järjestää myöhemmin keväällä.

–Meillä on kymmenittäin kursseja, jotka on opinto-ohjelmassa merkitty alkamaan helmi-, maalis- tai huhtikuussa. Niihin on normaalit ilmoittautumiset ja näillä näkymin ne alkavat ennakkosuunnitelmien mukaisesti. Luennot aloitamme vasta maalikuun alussa, rehtori kiteyttää.

Suosituimpien opintojen joukkoon on rehtori Virran mukaan nousemassa liikuntakurssien ohella karaokelaulu.