Erkka Korpiaho vertaili Marttilan Rallisprintissä Peugeotia ja Mitsubishiä

0
Erkka Korpiaho oli Peugeotin ratissa viimeksi kesällä 2021. Sunnuntaina hän ajoi autolla lyhyen matkaa parkkipaikalla ja lähti sitten radalle. Kuva: Simo Päivärinta.

MARTTILA. Sunnuntaina(20.2.) Erkka Korpiahon kotiradalla ajettiin ASG PRO Marttila Rallisprint. Isäntä itse otti päivän kovimman kierrosajan 03:24.92 nelivetoisella R5-luokan Peugeotilla. Hän vertaili sitä vanhempaa tekniikkaa edustavaan, nelivetoiseen Mitsubishi Lancer Evo 6:een. Sillä hän kellotti ajan 03:31.82.

–Kevyt ja ketterä Peugeot kulkee paremmin kuin Mitsubishi, vaikka Pösössä on vähemmän tehoa. Jarrutukset pystyy jättämään myöhäisempään kuin Mitsubishillä. Jos Peugeotilla vähän sisäpenkkaan kiipeääkin, se ei lähde monen vanhanliiton auton tapaan kaatumaan, Korpiaho kuvaili.

Pellolle tehty jäärata tarjoaa perinteisiin rallitaipaleisiin verrattuna turvallisen ympäristön hioa käsittelytaitoja. Marttilassa lisähaastetta antoi kahden jääkerroksen välissä ollut vesipatja, joka alkoi kisan edetessä purkautua.

– Kaksi autoa saatiin katolleen, kun penkat olivat vähän kovia. Vakavilta vaurioilta vältyttiin, Korpiaho kertoi.

2WD-luokkien päivän tiukimman ajan, 03:42.05, ajoi Harri Laaksonen Xtrem 750 -crosskartilla, joka on puhtaasti kilpakäyttöön suunniteltu laite. Perinteisistä 2WD-ralliautoilla ajaneista kuljettajista Mika Korhonen tarjoili tyylikästä menoa Honda Civic Type R:llä. Hänen kovin aikansa oli 03:44.40.

–Hondan kohdalla huomasi, ettei pitoa ollut läheskään niin paljon kuin olisi auton tehoon nähden tarvittu. Tehoa Korhosen Hondassa on ihan hirveästi. Sitä on ilo kuunnella, Korpiaho kommentoi.

Auranmaalaisten kuljettajien tulokset

Luokka 2, CLASSIC alle 1650: 2) Anssi Peräalho, Yläne

Luokka 3, CLASSIC alle 2050: 4) Ismo Nikkilä, Marttila

Luokka 10, SENIORIT 4WD: 1) Erkka Korpiaho, Marttila, 2) Matti Sallasmaa, Kyrö

Luokka 13, 2WD Hr Alle 1400cc: 3) Henri Pensikkala, Riihikoski

Luokka 15, 2WD Hr Alle 2250cc: 10) Esa Lahtinen, Tarvasjoki

Luokka 17 , PROTO/SPRINT alle 1650: 1) Janne Pensikkala, Pöytyä, 2) Heikki Kaskinen, Marttila

Luokka 20, 4WD: 1) Erkka Korpiaho, Marttila.