Kolmenkympin kerhossa

0

Kiinteistönvälittäjien mukaan Aurasta olisi helppo myydä nykyistä enemmän uudehkoja asuntoja, jos niitä olisi. Etenkin omakoti- ja rivitaloissa järjestettäviin asuntonäyttöihin saapuu aiempaa enemmän lapsiperheitä. Syyt Auran vetovoiman takana ovat arkisia. Pandemia on saanut ihmiset kaipaamaan lisätilaa: kunnollisia etätyönurkkauksia, harrastehuoneita ja väljää pihaa.

Tärkeää on sekin, että Aura on 30 minuutin ajoajan päässä Turun työ- ja opiskelupaikoista sekä kaupoista, eikä sen omassakaan palvelutarjonnassa ole häpeämistä – päin vastoin. Mikäli Aura menettäisi terveysasemansa, laadukkaaseen hoitoon on silti lyhyt taival, ainakin Pohjois-Suomen mittareilla tarkasteltuna. Kaiken kukkuraksi joukkoliikenne Turun suuntaan toimii melko hyvin.

Aura on vaivihkaa lipumassa ajoaikaan viittaavaan kolmenkympin kerhoon. Sen voi nähdä kilpailevan Naantalin Luonnonmaan, tulevan kesän asuntomessualueen kanssa. Molemmat tarjoavat luontoa ja väljyyttä kohtuullisen matkan päässä Turusta, joskin Aurassa idylliin pääsee käsiksi huomattavasti edullisemmin kuin Naantalissa.

Toisin kuin Luonnonmaalla, Aurassa ei juuri ole tarjolla uusia rivi- ja omakotitaloja. Sellaisten rakentajille saattaisi riittää täällä töitä. Kunnan kannalta vetovoimaasia on sikäli kaksipiippuinen, että maallemuuttajat ovat perheitä, palveluiden suurkuluttajia. Edullisempaa olisi saada työuransa loppupuolella olevia suurituloisia pariskuntia. He vaan taitavat ennakoida elämäänsä ja pysyä kävelymatkan päässä terveyspalveluista, kerrostaloissaan kaupunkien keskustoissa.