Muista kunnioittaa puurtajia

0

Auran Kuntoilijat ry:n puuhanaiset ja -miehet ylläpitävät Maijantien päässä olevaa ulkoliikuntapaikkaa, josta löytyy muun muassa hiihtolatu, pulkkamäki, luistelukenttä ja frisbeegolfrata.

Kunta, yritykset ja yksittäiset talkoolaiset auttavat uutteria yhdistyspuurtajia, ja näin alueelle valmistuu WC:llä varustettu huoltorakennus sekä kuntoportaat – kerta kaikkiaan upeaa työtä yhteisen hyvän eteen!

Paikkakuntalaisilla on käsissään Maijantien helmi, jota jokaisen tulee varjella. Valitettavan monet talkoilla tehdyt ulkoilupaikat ovat ennen pitkää houkuttaneet epäasialliseen käytökseen taipuvaista väkeä; ensin viettämään aikaa ja sitten töhrimään sekä rikkomaan rakenteita. Pahimmillaan ilkivalta on uuvuttanut talkooväen ja lopulta tuhonnut koko paikan.

Yksikään ulkoliikuntapaikka ei ole ilkivallalta turvassa, mutta jokainen voi tehdä osansa sen torjumiseksi. Pieni ja loppujen lopuksi suureksi paisuva asia on, että jokainen vie tuottamansa roskat ja osan muistakin havaitsemistaan roskista mukanaan. Toinen tärkeä asia on jutella puitteista huolehtivien ihmisten kanssa, kysyä kuulumisia ja muistaa antaa kiitosta.

Ja kolmanneksi, vaikka ei voisikaan juuri nyt osallistua talkoisiin, on hyvä kannattaa vapaaehtoisia puurtajia kuulumalla heidän kanssaan samaan yhdistykseen. Yleishyödyllistä toimintaa tuottavaan yhdistykseen sijoitetut jäsenmaksueurot ovat hyvin käytettyä rahaa. Ne poikivat iloa niin itselle kuin monelle muullekin ja siten toivottavasti saamme myös uusia puurtajia.