Ensi viikon torstaina on luvassa perinteinen penkkaripäivä Koskella ja Kyrössä

0
Koskella juhlitaan penkkareita ja vanhojen päivää normaaleihin aikoihin. Tänä vuonna vanhojen tansseja pääsee yleisökin seuraamaan, tosin vain rajoitettu määrä. Kuva on vuoden 2020 penkkarihulinoista.

KOSKI, PÖYTYÄ/Kyrö. Penkkareita päästään tänä vuonna juhlimaan suhteellisen normaalisti. Sekä Elisenvaaran että Kosken lukion penkkaripäivä on ensi viikon torstai 17.2.

Penkkarijuhla pidetään Elisenvaarassa koulun sisäisenä eli ulkopuolista yleisöä ei koululle oteta.

Opiskelijat pääsevät kuitenkin seuramaan abien juhlaa, vaikka turvavälit huomioidaankin ja maskit ovat käytössä. Viime vuonna penkkariajelua ei järjestetty lainkaan ja opiskelijat joutuivat seuraamaan penkkarilähestystä luokissa.

Penkkariajelua yleisö pääsee seuraamaan tänä vuonna normaalisti. Ajelu lähtee puolen päivän jälkeen Elisenvaarasta ja kulkee Kyrön koululle. Autot pysähtyvät hetkeksi Kyrön torille klo 12.15.

Elisenvaaran vanhojen tanssit järjestetään vasta huhtikuun lopulla 29.4. Toiveena on, että silloin olisi mahdollista järjestää Auran nuortentalolla perinteinen juhla ilman yleisömäärään liittyviä rajoituksia.

Koskella vanhennutaan normaalisti

Myös Kosken lukiossa pidetään penkkarit torstaina 17.2. Vanhojen päivää vietetään Koskella heti seuraavana päivänä eli perjantaina 18.2.

Korona ei siis Koskella vaikuta aikatauluihin, mutta järjestelyissä se joudutaan ottamaan huomioon. Vanhojen illan tanssiesitystä pääsee seuraamaan vain rajoitettu määrä kotiväkeä. Vanhojen tanssit myös striimataan ja niistä tulee myöhemmin tallenne katseltavaksi.

Penkkariaelua yleisö pääsee seuraamaan normaalisti.

–Penkkareissa ja vanhojen tansseissa otetaan huomioon terveysturvallisuus eli kumpiakin juhlitaan perinteisesti, mutta sovelletusti rajoitukset huomioon ottaen, Kosken lukien rehtori Markus Niemi toteaa.

Koskella tämän vuoden penkkarit ja vanhojen tanssit sujuvat siis aika lailla samaan tapaan kuin viime vuonnakin, tosin sillä erotuksella, että vanhojen tansseissa ei viime vuonna ollut lainkaan yleisöä.