Auran kirkkoremontin käynnistämisestä päätetään huhtikuussa

0

AURA. Liedon kirkkoneuvosto on hyväksynyt Auran kirkon korjaussuunnitelmat ja lähettänyt ne Turun arkkihiippakunnan tuomiokapitulin käsiteltäviksi ja kirkkohallituksen vahvistettaviksi. Huhtikuussa kokoontuvalle kirkkovaltuustolle kirkkoneuvosto esittää peruskorjaushankkeen käynnistämistä ja kustannusarvion hyväksymistä.

Korjaussuunnitelma sisältää yleisten huoltokorjausten lisäksi esteettömyyttä, energiatehokkuutta ja paloturvallisuutta edistäviä toimenpiteitä. Muun muassa ulko- ja väliovet sekä ikkunat on tarkoitus korjata, yläpohjan lämmöneristystä lisätä sekä sähkö- ja lämmitysjärjestelmiä ja valaistusta uusia. Penkkejä poistetaan osittain ja kirkkoon tehdään esteetön WC.

Rakennustöiden mahdolliseksi ajankohdaksi on arvioitu lokakuun 2022 ja maaliskuun 2023 välinen aika. Korjaustöiden ajaksi kirkko suljetaan ja väistötiloina palvelevat seurakuntatalo Auran keskustassa sekä Liedon seurakunnan muut kirkot.

Hankkeen kustannusarvio on 808 500 euroa. Hanke on tarkoitus rahoittaa osin kirkkohallitukselta anottavalla avustuksella, Auran pappilan myynnillä sekä seurakunnan rahoitusvarallisuudella. Kirkon peruskorjauksen toteuttaminen vaikuttaa seurakuntatalon korjauksen viivästymiseen.