Econia avustaa ukrainalaisten työntekijöidensä perheitä

0
Ukrainan tilanne on herättänyt suuren halun auttaa. Econia on yksi toimeen tarttuneista. Kuvassa vasemmalta Zakhar Hrishchenko, Nikolai Solovei ja Janne Vainikkala. (Kuva: Antti Keskitalo).

PÖYTYÄ. Econian Henkilöstöpalveluiden Antti Keskitalon ja Janne Vainikkalan koordinoimat vapaaehtoiset lähtivät perjantaina jälleen noutamaan Suomessa työskentelevien ukrainalaisten perheitä ja sukulaisia Suomeen turvaan.

Keskitalo ja Vainikkala ovat perheineen organisoineet myös vaatteiden, taloustarvikkeiden ja muun tarpeellisen keräystä. Keskitalo ja Vainikkala tunnetaan paremmin Auranmaan henkilöstöpalvelusta, joka on nykyään osa Econiaa.

Ensimmäinen bussi lähti heti sodan sytyttyä perjantaina 25.2. Pöytyältä kohti Ukrainaa. Aiemmat bussit ovat olleet kahdeksan hengen pikkubusseja.

Perjantaina 4.3. lähti Pöytyältä 60-paikkainen Matka-Niinimäki Oy:n bussi kohti Ukrainaa noutamaan sotaa pakenevia turvaan. Pöytyän bussin kanssa yhdessä lähti Orivedeltä Tokeen Liikenne Oy:ltä toinen bussi.

Busseissa ovat mukana ukrainalaiset rajalla jo käyneet henkilöt oppaina ja tulkkeina. Etukäteen Ukrainan rajan tuntumaan noutoa valmistelemaan lähti kaksi henkilöä.

Kaikkiaan yli kaksikymmentä ukrainalaista naista ja lasta on jo saapunut Pöytyälle. Ukrainalaisten työntekijöiden majoituksessa käytetyt asunnot on nyt valjastettu perheiden käyttöön ja asuntoihin on kannettu lisää sänkyjä ja lapsille pinnasänkyjä.

–Ihmisten auttamishalu on ollut ennennäkemätöntä, sekä yksityiset että yritykset auttavat. Rahaa, ruoka-apua, vaatteita ja jopa asuntoja tulijoiden majoituskäyttöön on tarjottu. Tallink Silja tarjoaa lauttamatkat sekä noutajille että noudettaville ilmaiseksi, Vainikkala toteaa.

–Suuri kiitos jo tässä vaiheessa kaikille asiakkaillemme, muille yrityksille, yhdistyksille ja yksityisille henkilöille avustanne tämän operaation toteuttamisessa, hän jatkaa.