Haukkavuoren lenkit hyvässä kunnossa – Hiihtämään pääsee vielä ainakin koko ensi viikon

0
Kristiina Heininen vietti keskiviikkoiltapäivää hiihtällä Haukkavuoressa. Ladut ja varsinkin Haukkavuoren vapaaehtoiset saivat häneltä runsaasti kiitosta (Kuva: Asko Virtanen)

PÖYTYÄ. Pöytyän Haukkavuoren ladut ovat hyvässä kunnossa. Hiihtokeleistä saadaan nauttia ainakin koko ensi viikko.

–Kilometrin, puolentoista ja kahden ja puolen kilometrin lenkit ovat erinomaisessa kunnossa ja niitä ajetaan edelleen. Myös vitosen lenkki on edelleen hiihdettävässä kunnossa, mutta se on sen verran jäinen, että lenkin ajaminen on lopetettu tältä talvelta, kertoo Pöytyän Urheilijoiden hiihtojaoston puheenjohtaja Veikko Salmi.

Salmi arvioi, että ainakin koko ensi viikon lenkit pysyvät hiihdettävässä kunnossa, sillä isompia sateita ei ole ennustettu. Puolentoista kilometrin lenkillä on tykkilumi alimmaisena eikä se ole vielä tullut edes näkyviin, joten lenkki säilynee kunnossa pitkään.

Ainakin lauantaina 19.3. on vielä kahvio ja saunakin avoinna.

–Kausi on ollut hyvä. Hiihtämään päästiin jo ennen joulua. Se, että kausi loppuu maalis-huhtikuun vaihteen tienoilla on aika tavanomainen ajankohta. Tosin muistan, että esimerkiksi 2014 hiihdettiin vielä yhdeksäs huhtikuuta, Salmi kertoo.

Talvi on ollut Haukkavuoressa vilkas paitsi kelien vuoksi, myös siksi, että Pöytyän urheilijoita edustavan Johanna Matintalon kausi on ollut hyvä.

–Johannan esimerkki näkyy muun muassa hiihtokoululaisten määrässä. Johanna on meidän Ski teamin kummi ja porukalla on kisojakin katsottu, Salmi kertoo.

Haukkavuoressa hiihtäneiden määrää on vaikea arvioida, mutta hyvänä päivänä hiihtäjiä on satoja ja väkeä tulee paljon Turusta asti. Pelkistä koululaisten hiihdoista tulee tuhansia hiihtokertoja.

Olennainen osa seuran toimintaa on paitsi latujen ylläpito, myös välinevuokraus.

–Se on todella tärkeä osa toimintaa. Välinevuokraus mahdollistaa se, että koko perhe voi tulla hiihtämään, vaikka kellään ei olisi välineitä.

Hyvä mieli tarttuu

Kristiina Heininen oli saapunut keskiviikkona iltapäivällä Auvaisista Haukkavuoreen hiihtämään.

–Joulukuussa hiihdin stumpy-suksilla eli liukulumikengillä koiran kanssa metsäautoteillä. Tammikuussa löysin kuitenkin tieni tänne Haukkavuoreen. Yleensä teen sellaisen viidentoista kilometrin lenkin, Heininen kertoo.

Kuukaudessa kilometrejä tulee parisensataa.

–Käytän Sports Trackeriä. On mukavaa kun sovelluksessa voi asettaa itselleen tavoitteen ja seurata sitten sen saavuttamista. Liikunta ja ulkona oleminen on hiihtämisessä parasta, Heininen kertoo.

Haukkavuori saa Heniseltä vuolaat kiitokset. Ladut ovat kohdallaan, mutta parasta on porukka.

–Haukkavuorta pyörittää aivan huikea vapaaehtoisten porukka. Heidän hyvä mielensä tarttuu muihinkin.