Hirvilauman kuopus torjui voiton joukkueelleen

0
Maalivahti Valtteri Mäkelä oli hirvilauman hahmo lukuisia maalipaikkoja luonutta Panelian Raikasta vastaan. Kuva: Markku Pönni.

JÄÄKIEKKO. TarU:n edustusjoukkue palasi ottelusiirtojen jälkeen sunnuntaina tositoimiin, kun kotiluolassa vastaan luisteli Panelian Raikas. Joukkueiden kaksi aikaisempaa kohtaamista ovat olleet tiukkoja kamppailuja, eikä kolmaskaan ottelu tehnyt poikkeusta. Ottelun voittajaksi selviytyi kuitenkin kotijoukkue maalein 6–3.

Ensimmäisen erän alkuun TarU oli hieman ottavana osapuolena. Panelia karvasi kovaa ja korkealta ja se tuotti hirvilaumalle pään vaivaa. Vieraat menivätkin johtoon erän puolivälissä. Maalin jälkeen koko joukkue heräsi taistelemaan, mutta erityisesti ”Perhon mafiasta” Samuli ja Santeri päättivät, että nyt täytyy ottaa joukkue reppuselkään ja veljekset nakuttivat ennen erän loppua taululle 3–1 lukemat.

Toinen erä oli tiukkaa kamppailua kahden tasaväkisen joukkueen välillä. Pelissä oli mukavasti vauhtia ja kiekko liikkui päästä päähän. Paremmat maalipaikat tulivat kuitenkin Panelian joukkueelle, mutta maalissa uskomattoman hienosti pelannut Valtteri Mäkelä nollasi kaikki vierailijoiden yritykset. Erän ainoasta maalista vastasi TarU:n Markus Tuuppa, jonka tulinen laukaus painui vastustamattomasti vierailijoiden verkkoon. Tauolle mentiin siis turvallisen tuntuisessa 4–1 johdossa.

Kolmannen erän alkupuolella Panelia laittoi kaiken peliin ja vaarallisimmat tilanteet nähtiinkin TarU:n maalilla. Kotijoukkueen tiivis puolustuspelaaminen ja maalivahti Mäkelän varmat otteet eivät kuitenkaan riittäneet pitämään vierailijoita kokonaan kurissa, vaan Panelia kavensi erän alun kahdella maalilla lukemiksi jo 4–3. Paniikkinappuloita ei kuitenkaan lähdetty painamaan ja vain pari minuuttia vierailijoiden kavennuksesta Jussi Ojanen sivalsi kiekon reppuun. Panelialta katkesi tähän hieman selkäranka, ja kun vielä Santeri Perho kaunisteli loppulukemat 6–3 taululle, oli peli selvä. Hirvilauma otti täydet pisteet ja nousi sarjataulukossa toiselle sijalle.

Ottelun parhaasta pelaajasta ei jäänyt mitään epäselvyyttä. Hirvilauman kuopus Valtteri Mäkelä torjui kiekon 50 kertaa ja oli näin ollen yksi voiton suurimmista kulmakivistä. Nuori herrasmies kommentoi ottelua omalla vaatimattomalla tavallaan.

–Pelattiin joukkueena loistava peli. Hyökkäyspäässä oltiin todella hyviä ja käytettiin jokainen paikka hyödyksi. Puolustuspäässä oltiin tänään vahva joukkue. Otettiin joukkueena se lopputulos mikä meille kuuluikin ja pisteet pidettiin Tarvasjoella.

Pisteille pelissä pääsivät Samuli Perho (2+1), Santeri Perho (2+0), Jussi Ojanen (1+2), Markus Tuuppa (1+0), Miska Back (0+1), Jarkko Aarnio (0+1) ja Volter Timonen (0+1).

TarU–TuK-V lauantaina 5.3. kello 17.30 ATP-areenalla. Ottelua edeltää TarU:n U19-joukkueen kotiottelu K-Espoo Bluesia vastaan kello 14.45. Ylempään jatkosarjaan noussut U19-joukkue pitää tällä hetkellä sarjan johtopaikkaa.