Leijonien palkitsema Timo-Pekka Johansson kerää roskia sekä pulloja ja tukee panttirahoilla sodasta kärsiviä ukrainalaisia

0
Vapaaehtoista siivoustyötä tekevää Timo-Pekka Johanssonia motivoi halu tehdä Aurasta entistä siistimpi paikka kaikille asukkaille.

AURA. Lions Club Aura/Sisu palkitsi Uunilinnussa asuvan Timo-Pekka Johanssonin uutterasta ja pitkäjänteisestä roskienkeruusta. Torstaina Johansson sai leijonilta 100 euron lahjakortin lähikauppaansa sekä kunniakirjan.

LC Aura/Sisun rahastonhoitaja Hannele Tanner-Penttilä sanoo Johanssonin olevan oiva esimerkki kaikille paikkakuntalaisille ja leijonien Kulmat Kuntoon! -haasteeseen osallistuville. Haasteessa on kyse talkootempauksesta, jonka tavoitteena on innostaa miljoona suomalaista tuunaamaan lähiympäristöään kuntoon.

Johansson siistii Auran keskustaa keräämällä vapaaehtoistyönään roskia, toisinaan kahdeksankin tuntia päivässä. Kerättävää riittää hänen mukaansa vaikka millä mitalla. Sulavista lumipenkoista paljastuu makeisten käärepapereita, elintarvikepakkauksia, tölkkejä sekä pulloja.

Viimeksi mainitut Johansson vie pullonpalautukseen.

– Lahjoitan pulloista ja tölkeistä tulevat panttirahat SPR:lle ukrainalaisten auttamiseksi, Johansson kertoo.

Nuorukainen on saanut siistimistyöstään runsaasti kiitosta. Muuan auralainen avasi ”piikin” paikalliseen kahvilaan, jotta Johansson voi käydä kahvittelemassa päiväkierroksensa lomassa. Kahvittelumahdollisuutta Johansson kertoo käyttävänsä mielellään.

Mitä muuten aiot ostaa leijonien antamalla lahjakortilla?

– Ihan ensin sukkia ja parit pitkät alushousut, ulkosalla viihtyvä Johansson listaa.