Kesän päällystystöiden listalla kolme kohdetta Auranmaalta

0

AURANMAA. Kesän päällystystöiden listalle on päässyt Auranmaan alueelta kolme tietä. Kyröntie tulee saamaan uutta päällystettä Tilkasten ja Tarvasjoen välisellä tieosuudella. Koskella tullaan päällystämään Hongistontietä. Merkittävin päällystyskohde on Turunväylä, eli tie numero 204, jota tullaan asvaltoimaan sekä Pöytyän puolella Rannanmäen tietämillä että Turun puolella Tortinmäessä.

Kesän päällystystyöt tulevat käynnistymään Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa huhti-toukokuun vaihteessa. Rahaa teiden päällystämiseen on käytettävissä Ely-keskuksen mukaan tänä vuonna hieman viimevuotista enemmän, yhteensä noin 21 miljoonaa euroa. Päällystysohjelman pituus on tässä vaiheessa kuitenkin vain noin 250 kilometriä, eli kuudesosan lyhyempi kuin viime vuonna. Tilanne johtuu öljytuotteiden, kuten asvaltin sideaineena käytettävän bitumin merkittävästä maailmanmarkkinahinnannoususta.

Päällystyskohteiden valinnassa painotetaan edelleen vilkkaasti liikennöityjä teitä, mutta kohteita on jonkin verran myös alemmalla tieverkolla.