Kuntosaliasiat kuntoon

0

Tarvasjoen koulun yhteyteen nouseva liikuntahalli on ajoittaisista toimitusvaikeuksista huolimatta valmistumassa kesällä. Hallin koko on alusta saakka herättänyt vilkasta keskustelua. Varsinaisesta urheiluhallista ei voida puhua, lähinnä koulun liikuntatilasta. Koska halli on pieni, sinne ei esimerkiksi mahdu kuntosalia.

Kuntosalin kohtalosta kesäkuun jälkeen ei ole tietoa. Käyttöä kuntosalilla on paljon. Tarvasjoen urheilijoiden lisäksi kuntosalia käyttävät paljon esimerkiksi ikäihmiset. Jos kuntosalia ei enää jatkossa ole Tarvasjoella, on enemmän kuin todennäköistä että monen nyt kuntosalia käyttävän kuntoilu vähenee olennaisesti.

Liikunta on yksi tärkeimmistä tavoista ehkäistä sairauksia ennalta. Kuntien ylläpitämät kuntosalit eivät ole Auranmaallakaan harvinaisuus ja tavalla tai toisella kuntosalipalvelut pitää turvata myös Tarvasjoella. Pitää muistaa, ettei kuntosali edes ole ilmainen.

Tarvashovin kohtalo kokonaisuudessaan tulee olemaan Liedon kunnalle vaikea päätös. Kiinteistö on kallis ylläpitää, mutta kallis myös purkaa. Tapahtuipa Tarvashoville mitä tahansa, kovin nopeasti se ei tapahdu. Olisi siis järkevä säilyttää kuntosali Tarvashovissa ainakin niin pitkään, että vaihtoehtoinen sijoituspaikka löytyy.

Ei ole kovin realistista, että vasta rakennettua hallia ryhdyttäisiin saman tien laajentamaan. Tarvasjoella on kuitenkin tyhjiä kiinteistöjä, joiden soveltuvuus kuntosaliksi on tutkittava tarkkaan.