Martinkosken seurakunnan saama 400 000 euron perintö käytettävä diakoniatyöhön Kosken alueella

0
Martinkosken seurakunta on saanut merkittävän testamenttilahjoituksen, joka on käytettävä diakoniatyöhön Kosken alueella. (Kuva: Asko Virtanen)

KOSKI. Martinkosken seurakunnalle on osoitettu merkittävä testamenttilahjoitus. Viime vuonna edesmennyt, pitkään Koskella toiminut seurakuntasisar, diakonissa Helvi Harmaa on testamentissaan lahjoittanut seurakunnalle lähes 400 000 euroa. Testamentin mukaan varat on käytettävä diakoniatyöhön Kosken alueella.

Saatu perintö on turvattu myös Martinkosken ja Salon seurakunnan liitossopimuksen maininnassa, jonka mukaan ”Martinkosken seurakunnan lahjana tai testamentilla määrättyyn tarkoitukseen saaman omaisuuden käyttö tuohon tarkoitukseen turvataan”.

Käytännössä kohta merkitsee sitä, että myös mahdollisen seurakuntaliitoksen jälkeen varat on käytettävä Kosken alueen diakoniatyöhön.

Helvi Harmaa työskenteli pitkään Koskella seurakuntasisarena diakonian tehtävissä. Hän eläköityi vuonna 1988 työskenneltyään Koskella vuodesta 1966 lähtien.

Kirkkoneuvoston varapuheenjohtaja Kalle Mikkola esittää seurakunnan lämpimät kiitokset. Hänen mukaansa seurakunnassa ei ole vielä ehditty tarkemmin pohtia, miten varoja käytetään.

–Diakoniatoimintaa Koskella varmasti kasvatetaan, mutta kirkkoneuvosto päättää aikanaan siitä, miten varoja käytetään testamenttia kunnioittaen, Mikkola kertoo.

Testamenttilahjoitus koostuu pääasiassa pankkitalletuksista.

Kyseessä on jo toinen merkittävä Koskella tehty testamenttilahjoitus seurakunnalle viime vuosina. Vuonna 2017 kuolleen Toivo Harmaan testamentissa seurakunnalle määrättiin niin ikään merkittävä summa, joka kuitenkin oli noin puolet pienempi kuin nyt saatu lahjoitus.

Toivo Harmaa oli Helvi Harmaan edesmenneen miehen veli. Tämä testamenttilahjoitus päätettiin käyttää ja on jo osin käytetty Kosken kirkon peruskorjaamiseen.