Marttila lupaa hankkia jokaiselle tekemistä kaipaavalle lapselle ja nuorelle harrastuksen

0
Marttilan kunnantalo.

MARTTILA. Kokoomuksen valtuustoryhmä jätti noin vuosi sitten valtuustoaloitteen lasten ja nuorten harrastustakuusta Marttilassa. Allekirjoittajat ehdottivat, että Marttila sitoutuisi harrastustakuuseen ja tarjoamaan jokaiselle perusopetusikäiselle mieluisan harrastuksen.

Sivistyslautakunta päätti, ettei Marttilassa oteta käyttöön harrastustakuu-termiä, koska se viittaa Harrastamisen Suomen malliin, jossa Marttila ei toistaiseksi ole mukana. Kunta lupaa kuitenkin varmistaa harrastustoiminnan kaikille halukkaille.

Tänä keväänä Marttilan ala-asteella ja Kosken yläasteella tehtiin marttilalaisia oppilaita koskeva harrastekysely. Harrasteselvitys päivitetään syyskauden alussa. Siten kunta pyrkii löytämään ilman harrastusta olevat lapset sekä nuoret ja löytämään halukkaille harrastuksen.