Marttilan kunnanhallitus ärähtää kymppitien puolesta

0
Rekka suistui kymppitieltä pellolle 5.4.2022 raivonneessa lumimyrskyssä. Kuva: Simo Päivärinta.

MARTTILA. Väylävirasto on pyytänyt kunnilta ja muilta sidosryhmiltään lausuntoa vuosittain päivitettävästä liikenteen investointiohjelmasta. Se sisältää kehittämishankkeita, isoja peruskorjaushankkeita sekä pienempiä parannushankkeita.

Marttilan kunnanhallitus toteaa lausuntonaan, että valtatie 10:n sujuvuuden ja turvallisuuden kannalta ryhmittymis- ja poistumiskaistojen lisäämiset tielle ovat välttämättömiä tulevina vuosina.

Tätä investointitarvetta ei ole huomioitu millään tavoin valtion väyläverkon investointiohjelmassa vuosille 2023-2030. Kunnanhallitus perustelee näkemystään toteamalla, että kymppitie on seudullisesti ja valtakunnallisesti merkittävä poikittaissuuntainen yhteys ja tiellä kulkevan raskaan liikenteen määrä on huomattava.

Kaiken lisäksi kymppitiellä tapahtuu vuosittain lukuisia onnettomuuksia, joissa on osallisena raskasta kalustoa.