OP Vakka-Auranmaan palvelut keskitetään kesäkuussa Auraan, tilalle tulee asiointikuljetuksia

0
Marjo Linnakoski, Jussi Eloranta ja Lasse Vehviläinen tutustumassa kesäkuussa käyttöön otettavaan Auran konttorin laajennukseen. Kuva: Sari Honkasalo

AURANMAA. OP Vakka-Auranmaa syntyi vuosi sitten, kun kaksi suunnilleen samankokoista pankkia eli OP Auranmaa ja OP Mynämäki-Nousiainen yhdistyivät. Tuloksena oli pankki, joka on OP-ryhmän 22. suurin. Keskisuurten osuuspankkien joukossa pankki on suurimmasta päästä.

Kesäkuun alussa on luvassa lisää muutoksia, kun kassapalvelut keskitetään Auraan, Mynämäkeen ja Nousiaisiin. Samalla Marttilan, Pöytyän, Tarvasjoen ja Paattisten konttorit suljetaan.

–Muutokset ovat olleet pitkään tiedossa, joten kovin paljon palautetta asiasta ei ole tullut, kertoo pankin henkilö- ja yritysasiakasliiketoiminnasta vastaava pankinjohtaja Marjo Linnakoski.

Aurassa, Mynämäellä ja Nousiaisissa kassapalvelut ovat auki arkisin kello 10–12, ajanvarauksella pankkiin pääsee kello 8–19 välillä.

Yhä useampi asioi pankissa etänä. Ajanvarauksista noin 45 prosenttia on puhelin- tai verkkoneuvotteluja. Kaikista asiakkaista 45 prosenttia on etäasiakkaita eli he asuvat pankin toimialueen ulkopuolella.

Suljettavista konttoreista järjestetään kerran viikossa kuljetus Auraan. Marttilasta on kuljetus maanantaina, Pöytyältä tiistaina ja Tarvasjoelta torstaina.

Tarkempaa tietoa kuljetusten aikatauluista ja reiteistä on luvassa vielä toukokuun aikana.

Auran konttorissa on menossa laajennus.

–Auraan tulee kymmenen työpistettä lisää. Laajennuksen jälkeen Aurassa on työpisteet kolmellekymmenelle hengelle. Lähtökohta on, että suljettavista pisteistä siirrytään Auraan, Linnakoski kertoo.

Juuret maaseudulla

OP Vakka-Auranmaan toimitusjohtajan Lasse Vehviläisen mukaan pankin ensimmäinen vuosi on sujunut suunnitelmien mukaan.

–Tavoitteena on rakentaa vahva alueellinen pankki, jolla on juuret maaseudulla. Pankin liikevoitto ennen veroja oli viime vuonna 3,5 miljoonaa euroa. Henkilökuntaa pankilla oli keskimäärin 52 henkeä ja omistaja-asiakkaita 24 136.

–Vakavaraisuus on hyvä eli yli 51 prosenttia. Pankin luottokanta oli viime vuonna 710 miljoonaa ja asiakasvaroja yhteensä 954 miljoonaa euroa, Vehviläinen kertoo.

Vahvistusta sijoitusneuvontaan

Pankin varallisuudenhoitotiimiä vahvistettiin viime vuonna kahdella uudella tekijällä. Kuusihenkisen tiimin esimiehenä aloitti kuluvan vuoden tammikuussa Marianna Matikainen.

Epävarmat ajat ovat näkyneet varallisuudenhoitotiimin arjessa.

–Sodan vaikutukset, korkojen ja inflaation nousu sekä yritysten tuloskasvun jatkuminen ovat sijoittajien mielessä. Epävarmuus on lisännyt henkilökohtaisen neuvonnan tarvetta, kertoo varallisuudenhoidosta ja pankin taloudesta vastaava pankinjohtaja Jussi Eloranta .

Elorannan mukaan suomalaisilla on yhä paljon rahaa pankkitileillä, jotka eivät ole inflaatiolta suojassa.

Alhaisten korkojen aika näyttäisi olevan päättymässä, minkä vuoksi entistä useampi asiakas ottaa suojauksen korkoriskiä vastaan.

– Säästämisen ja sijoittamisen kulttuuri on toimialueellamme vahvaa. Myös ihmisten kyky sietää maltillista riskiä on kehittynyt, Eloranta kertoo.

Paikallisuus näkyy myös paikallisina tekoina. Kesäduuni OP:n piikkiin kampanjan kautta työllistyy tulevana kesänä 37 15–17-vuotiasta nuorta. Yhteistyökuvioita on kaikkiaan yhdentoista paikallisen urheiluseuran kanssa. Kaikkiaan pankki käyttää noin 50 000 euroa sponsorointiin ja muuhun yhteiskunnalliseen toimintaan.