Oripäässä päästiin iskemään SM-tason lentopalloa

0
Oripään liikuntahallissa nähtiin kovan luokan lentopalloa, kun siellä pelattiin lauantaina yli 40-vuotiaiden miesten SM-turnaus. Oripääläinen Andriy Osibchuk (iskee verkolla) pelasi Vaasan Isku Powerin joukkueessa.

ORIPÄÄ. Oripään Urheilijat pääsi jo toistamiseen järjestämään yli 40-vuotiaiden miesten SM-lentopalloturnauksen. Puuhamiehenä toiminut Matti Kulmanen kertoi järjestelyjen sujuneen vanhaan malliin.

–Meillä on sitoutunut ja innostunut talkooporukka, joten tällaisia on siinä mielessä helppo ponkaista pystyyn, hän kiitteli ja sanoi myös paikallisten yritysten lähteneen innokkaasti mukaan sponsoroimaan.

Seuran puheenjohtaja Janne Paju taas näki, että SM-tason urheilutapahtumat tuovat kuntaan hienosti näkyvyyttä. Hän uskoi myös yleisön löytävän paikalle, sillä viimeksi yläkerran lehterillä nähtiin mukava määrä kannustajia.

–Saviseudulla on kuitenkin sen verran innokasta lentopalloporukkaa, että he lähtevät varmasti tälläkin kertaa, hän arveli ennen ottelun alkamista.

Oripään sivistysjohtaja Mika Virtanen oli sitä mieltä, että paikkakunnalla voitaisiin järjestää enemmänkin suuren luokan urheilutapahtumia.

–Meillä on puitteet kunnossa. Täällä on hyvä liikuntahalli, Kankaantuvan maasto ja koulustakin löytyy hyvät liikuntatilat, hän kehui.

Joukkueita pohjoisesta saakka

Mukaan oli ilmoittautunut kuusi joukkuetta aina Torniota myöten. Kulmanen epäili koronan rokottaneen joukkueiden intoa osallistua turnaukseen, sillä vielä vuonna 2019 niitä oli mukana 12.

Vaikka oripääläisillä ei ollut omaa joukkuetta, nähtiin kentällä kuitenkin kaksi paikallista pelaajaa, kun Matti Kulmanen ja Andriy Osibchuk vahvistivat Vaasan Isku Powerin rivejä.

–He ovat tosi hyvät vahvistukset joukkueeseemme, joukkueenjohtaja Jari Hangas kiitteli ja sanoi heidän riveissään pelaavan myös kolme entistä liigapelaajaa.

Kaikkiaan Vaasan joukkueessa pelasi turnauksen aikana 12 miestä, mikä oli Hangaksen mielestä vähän niukka määrä.

–Hiukan enemmän voisi olla, mutta pärjäämme kyllä, hän vakuutteli ennen turnauksen alkua.

Matkaan joukkue oli startannut jo kolmelta aamuyöstä, mutta edes se ei saanut joukkueenjohtajan uskoa omiinsa horjumaan.

Lisää junnuja ja lisenssipelaajia

Avajaispuheen turnauksessa pitänyt, Lentopalloliiton tuore puheenjohtaja Lauri Inna sanoi kentältä tulleen palautteen mukaan kaikkien odottavan jo paluuta normaalirytmiin.

–Korona-ajan jälkeen tuntuu siltä, että innostusta piisaa.

Hän kertoi myös, että liitolle ollaan luomassa parhaillaan uutta strategiaa, jossa tulee näkymään vahvasti seurojen rooli.

–Meillä on kasvattajaseuroja kohtalaisesti, mutta junioreiden ja lisenssipelaajien määrät on saatava uudelleen nousuun. Se on nyt tavoite ja selkeä suunta, hän totesi.

Inna haluaa nähdä lentopallon tulevaisuudessakin yhtenä vahvana pallolajina muiden joukossa, mutta myönsi, ettei se ole aivan pysynyt muiden kasvuvauhdissa. Vahvan seuratyön myötä hän uskoo kuitenkin lajin nousuun, ja siihen, että sitä kautta myös yhteistyökumppanuudet laajenevat.

–Meidän toimintamme pitää olla sellaista, että meidän kanssamme halutaan olla, hän linjasi.


TULOKSET

1) VIP (Vaasan Isku Power), Vaasa
2) Laajasalon Voima, Helsinki
3) Rautavaaran Raiku, Rautavaara
4) Lempo-Volley, Lempäälä
5) Kivirannan Vesat, Tornio
6) LaihLU (Laihian Luja), Laihia