Historiallinen hetki

0

Huomenna pelataan Pöytyän Urheilijoiden kaikkien aikojen ensimmäinen superpesisottelu. Myöskään muiden lajien SM-sarjatason peleillä ei ole päästy Pöytyällä ennen herkuttelemaan.

Tilanne on uusi, sillä viime vuonna Pöytyän naiset lähtivät kauteen ennakkosuosikkina. Tänä vuonna sarjanousijan osa on olla altavastaaja.

Tilanne ei välttämättä ole huono, sillä Pöytyällä ei ole ennakkosuosikin paineita, mutta sillä on kaikki mahdollisuudet päästä kahdeksan parhaan joukkoon. Kärkijoukkueet erottuvat, mutta muuten sarja on tasainen.

Muilla joukkueilla on enemmän kokemusta Superpesiksestä, myös Pöytyän joukkueessakin noin puolella on kokemusta ylimmästä sarjatasosta.

Pesäpallo niin kuin monet muutkin pelit käydään henkisellä tasolla. Jos ja varmasti kun Pöytyän joukkue saa hyvän taisteluhengen päälle, sillä on mahdollisuuksia vaikka mihin.

Pöytyälle ja koko Auranmaallekin naisjoukkueen sarjanousulla on suuri merkitys. Se tuo paikkakunnalle valtakunnallistakin näkyvyyttä, mutta ennen kaikkea se tuo paikkakunnalle koko kesän jatkuvan kesätapahtuman, minne kannattaa suunnata aistimaan tunnelmaa, vaikka ei ennestään pesäpallon suuriin ystäviin kuuluisikaan.

Vaikka joukkue on kaiken keskiössä, myös vapaaehtoisilla ja yleisöllä on tärkeä rooli. Viidestä ensimmäisestä pelistä peräti neljä on kotipelejä, joten nyt auranmaalaisilla on heti alkuun erinomainen tilaisuus näyttää, miten suuri rooli sankalla ja kannustavalla kotiyleisöllä on.