Marttilalaiset tyytyväisiä liikuntapalveluihinsa – Palaisten parantaminen aloitettu, urheilukentän remontti alkaa syksyllä

0
Marttilan vapaa-aikasihteeri Anniina Bergfors on tyytyväinen palautekyselyn vastaajamäärään. Muunn muassa Palaisten parannustyöt varmasti motivoivat ihmisiä vastaamaan. (Kuva: Asko Virtanen)

MARTTILA. Marttilalaiset ovat yleisesti ottaen tyytyväisiä kunnan tarjoamiin liikuntapalveluihin. Kuntalaisten mielipiteitä kartoitettiin liikuntakyselyraportissa, mihin vastasi 102 marttilalaista.

–On tosi ilahduttavaa, että vastauksia tuli niin paljon. Viime vuonna vastaajia oli puolet vähemmän, mutta silloin suuri osa toiminnasta oli koronan vuoksi tauolla. Toisaalta nyt oli kiinnostavia hankkeita vireillä kuten Palaisten remontti, kertoo vapaa-aikasihteeri Anniina Bergfors .

Vastaajista yli puolet (54 %) oli osallistunut kunnan järjestämiin ryhmäliikuntatunteihin viimeisen suoden aikana. Asteikolla 1–10 tunneilla käyneet antoivat niille arvosanaksi yhdeksikön eli tunteihin ollaan hyvin tyytyväisiä.

Uusista liikuntatunneista tai tapahtumista kysyttäessä toivottiin muun muassa joogaa, luontoretkiä ja lajikokeiluja.

Uimakoulun pitopaikkana 6–13-vuotiaat ja heidän vanhempansa suosivat Palaista (63%) enemmän kuin Forssan vesihelmeä (37 %). Tulevan kesän uimakoulut tullaankin pitämään Palaisissa. Suurin osa uimakoulujen paikoista on jo varattu.

Kiinnostusta on myös nuorten kuntosaliryhmälle. Syksyllä onkin tarkoitus järjestää nuorille suunnattu neljän kerran kuntosalikurssi, missä opastetaan nuoria kuntosalin käyttöön.

Sen sijaan vain reilu kolmannes oli kiinnostunut etänä järjestettävästä lihaskuntoryhmästä. Kylpyläretkille kyllä löytyisi osallistujia (63 % vastaajista).

Marttilan kuntosalin aukioloaikoihin ollaan tyytyväisiä. Vain kaksi prosenttia muuttaisi niitä.

Toisen tenniskentän muuttaminen padel-kentäksi saa kohtuullisen paljon kannatusta (44 %), joskin moni vastaaja oli epätietoinen kannastaan.

Kuitenkin vain 37 prosenttia vastaajista olisi valmis maksamaan padel-kentän käytöstä.

Palainen paremmaksi

Palaisten uimarannan kehittämiseen on tälle vuodelle varattu 20 000 euroa. Kyselyn perusteella eniten toivotaan parempaa pukutilaa, isompaa saunaa ja isompaa oleskelutilaa ja keittiötä. Myös kioski ja paremmat WC-tilat ilahduttaisivat monia.

Kuluvana vuonna on tarkoitus keskittyä rannan ja ulkorakennusten parantamiseen, ensi vuonna keskitytään sisätiloihin.

Pukutilojen ja rannan toimivuutta on jo aloitettu parantamaan. Esimerkiksi yhteistyössä Lions clubin kanssa rakennettavan uuden pukukopin pohjat on jo tehty.

Suunnitelmissa on myös ulkohuussin remontti, yläpihan tasaaminen, rantaviivan pidentäminen sekä valaistuksen ja portaikon kehittäminen.

Latukone uusiksi

Urheilukentän kunnostus aloitetaan syksyllä ja työt jatkuvat ensi vuonna.

–Kentälle on tulossa kaksi uutta pituushyppypaikkaa, muiden vanhojen hyppypaikkojen pinnoitteet uusitaan. Kyseessä on 150 000 euron projekti, johon on haettu Avilta avustusta, Bergfors kertoo.

Urheilukentälle toivotaan erityisesti lajikokeiluiltoja. Marttilan kunta onkin yhteistyössä Marttilan murron kanssa järjestämässä lajikokeilupäivää 21.6. Tarkoituksena on tarjota mahdollisuus kokeilla erilaisia lajeja matalalla kynnyksellä.

Kaiken kaikkiaan Martilassa ollaan kyselyn perusteella sangen tyytyväisiä liikuntamahdollisuuksiin. Eniten parannusta toivotaan latujen kunnossapitoon, mistä tuli viime talvena palautetta.

Ongelmat johtuivat vanhasta latukoneesta. Uusi latukone on jo tilattu ensi talvea varten. Talvista kävelyreittiäkin on toivottu. Mahdollisuuksia sen toteuttamiseksi tutkitaan parhaillaan. Pururadan laajempi kunnostus on tarkoitus toteuttaa vuonna 2024.