Orvokkipäivä tutustutti pikkuväen puutarhahommiin

0
Kyrön päiväkodissa pikkkuväki pääsi puutarhahommiin ja orvokkeja istuttamaan. Väinö Virtanen valitsi istutettavakseen lilan orvokin.

PÖYTYÄ/Kyrö. Kyrön päiväkodissa laitettiin lapiot multaan, kun lapset pääsivät orvokkipäivän kunniaksi istuttamaan lahjoituksena saatuja orvokkeja. Mukavaa puuhaa piisasi kaikille, sillä Katjan Taimipihalta oli saatu 140 orvokkia.

Orvokkipäivää vietettiin virallisesti 29.4., jolloin Kauppapuutarhaliiton järjestämässä, jo perinteeksi muodostuneessa tempauksessa paikalliset kukkaviljelijät ympäri Suomen lahjoittivat orvokkeja noin 120 kohteeseen. Koulut ja päiväkodit pääsivät istuttamaan yhteensä noin 6000 orvokkia.

Tempauksen tarkoituksena on innostaa lapsia puutarhatöihin sekä tuoda väriä ja iloa erilaisiin pihoihin. Kyrön päiväkodissa esikoulua käyville Amanda Saarenvallalle ja Hilda Kiiskille puutarhahommat olivatkin mieluista puuhaa.

–Olen kasvattanut perunoita ja kukkia. Äiti on puutarhuri, Hilda kertoi ja sanoi vähän kaikkien olevan hänen lempikukkiaan.

Amandan lempikukka on valkovuokko.

–Se on vaan jotenkin niin kaunis, Amanda mietti.

Myös pojat osallistuivat istutuspuuhiin innokkaasti. Lieneekö kukat saaneet hempeälle tuulelle, mutta istutustöitten tultua valmiiksi toimittajakin sai eräältä reippaalta nuorelta mieheltä halauksen.