Pöytyälle ensimmäinen superpesispiste tappiosta huolimatta

0
Pöytyän Urheilijat kahmaisi itselleen historiallisen ensimmäisen superpesispisteen jaksovoitolla ja tanssahteli pienen voiton tanssin. Loppupeli kääntyi kuitenkin Rauman Feran eduksi. Kuva: Timo Kesti

PESÄPALLO
Pöytyän Urheilijat – Rauman Fera 1–2 (4–3, 0–4, 0–3)
Pöytyän naisten superpesiskauden toinen ottelu miteltiin sunnuntaina Kumilassa, kun vierailulle saapui Rauman Fera. Kamppailun avausjaksolla Pöytyä sai tökkinyttä sisäpeliään rullaamaan ja otti ottelun hallinnan itselleen. Fera alkoi heräillä hiljalleen taisteluun mukaan ja vääntö joukkueiden välillä kiristyi. Pöytyä kuitenkin piti pintansa ja kahmaisi itselleen historiallisen ensimmäisen superpesispisteen jaksovoitolla.

Toisella jaksolla vierailijat varastivat pelin tahtipuikon ja venyttivät ottelun supervuoroon selkeällä erolla. Pöytyän punavalkoisten lyöntipeli alkoi jälleen yskähdellä, eikä 335 hengen kotiyleisö päässyt juhlimaan onnistumisia. Supervuorossakaan Feran peli ei osoittanut hidastumisen merkkejä, eikä kotijoukkue pystynyt vastaamaan siihen omalla vuorollaan. Kaksi sarjapistettä lähtivät vieraiden matkaan jaksoin 1–2 (4–3, 0–4, 0–3). Pöytyän parhaana palkittu Veera Tyynelä manasi hyvän otteen katoamista jaksotauolla.

–Ensimmäisellä jaksolla lyötiin hyvin ja saatiin peräkkäisiä onnistumisia, mikä on aiemmin puuttunut. Puhuimme joukkueen kanssa tauolla, ettei tyydytä tähän. En tiedä mikä toisella jaksolla oikein tuli, kun pallot alkoivat tippua räpylöistä ja ei saatu hyviä lyöntejä enää, summasi Tyynelä.

Pöytyän tuulennopeat kärkietenijät kykenivät ensimmäisen jakson alussa rakentamaan hyvin kotiutustilanteita, joista kotiuttajat pääsivät tekemään tuhojaan. Ensimmäisessä vuoroparissa kotiyleisön riemuksi pirteästi esiintynyt Pöytyä meni 2–1-johtoon, kun ensin Sanni Kyläpekka hyödynsi raumalaisten harhaheiton ovelasti. Tämän jälkeen kakkoskärki nakutteli uuden tilanteen, josta Maria Sveholm jysäytti lyönnin keskelle kenttää, sen seurauksena Siiri Leppänen liiteli kotipesään. Jakson puolivälissä Pöytyä johti lukemin 4–1, kun Aurora Frantsila ja Petra Kaitonen kotiuttivat tehokkaasti peräkkäin Terhi Värrin ja Kyläpekan. Frantsila testasi lyönnillään polttolinjaa ja Kaitonen taiteili pienen näpäytyksen kenttään.

Jakson voittokamppailuun Feran nosti Pöytyän paidasta viime kausilta tutun Aino Tanhuan kunnari takakentän läpäisseellä kiskaisulla, joka käynnisti kirivaihteen. Sen avulla vieraat tulivat yhden juoksun päähän. Pöytyän ulkokenttä pystyi selvittämään kunnialla loppuhetkien painostuksen.

Jaksotauon jälkeen Fera pyöritti sisäpeliään iloisesti, kotijoukkueen joutuessa kovaan lyöntisateeseen, josta parhaana esimerkkinä toisen vuoroparin kolme juoksua. Lyönnit alkoivat myös lipsumaan punavalkoisten räpylöissä ensimmäistä jaksoa enemmän. Pöytyän sisäpeli tukehtui pahasti voitetun avausjakson jälkeen, eikä lukkoa saatu kunnolla auki pieniä hetkiä lukuun ottamatta. Supervuorossa Fera jatkoi siitä, mihin varsinaisella peliajalla jäi sisäpelissään ja pelin hahmo Tanhua läväytti vuoroon illan kruunuksi toisen kunnarinsa. Pöytyän parhaina pelaajina palkittiin Veera Tyynelä ja Sanni Kyläpekka.
Jere Hellsten

Pöytyän naisten kotipelien putki jatkuu keskiviikkona 25.5. kello 18, kun Kumilaan saapuu kauden vahvasti aloittanut Manse PP Tampereelta.